رابطه بدنسازی و سلامت روان چیست؟ آیا بدنسازی ضد افسردگی است؟!
رابطه بدنسازی و سلامت روان چیست؟ آیا حقیقتا بدنسازی ضد افسردگی است؟ برای رفع استرس تمرین با وزنه بهتر است یا دویدن؟ به طور کلی بادی بیلدینگ یا بدنسازی یکی از رشته های ورزشی پرطرفدار و محبوب در بین ورزشکاران است. به گونه ای که تمرینات قدرتی و تمرین با وزنه جزو اصلی ترین روش های رسیدن به تناسب اندام به حساب می آید. در وبلاگ های قبلی فیتنس پرشین در خصوص مزایای بدنسازی و تمرینات قدرتی اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار دادیم. یکی از مهمترین تاثیرات و مزایای بدنسازی، کمک به سلامت روان است. در این بخش می خواهیم به طور اختصاصی در خصوص رابطه روانشناسی و کار با وزنه اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. تا پایان این بخش همراه ما باشید.
رابطه بدنسازی و سلامت روان چیست
رابطه بدنسازی و سلامت روان چیست؟
فهرست مطالب این مقاله
یکی از مهمترین فواید بدنسازی و تاثیر بدنسازی روی مغز انسان، از بین بردن استرس و اضطراب است. وزنه زدن نه تنها باعث حجم گرفتن و فرم گرفتن عضلات بدن شما می شود، بلکه تاثیرات فوق العاده ای نیز بر روح و روان شما دارد. اثرات مفید بدنسازی از نظر علمی و روانشناسی نیز کاملا به اثبات رسیده است. اما آیا می دانید چرا؟ همیشه می گویند “عقل سالم در بدن سالم!” این اصطلاح حاکی از آن است که تمرینات ورزشی هم به سلامت جسم و هم به سلامت روح کمک زیادی می کنند.
بدنسازی ضد افسردگی است
رابطه بدنسازی و سلامت روان به گونه ای است که زمانی که شما برای حجم گرفتن عضلات خود و یا هایپرتروفی تلاش می کنید، هورمون های نشاط آور در بدن شما ترشح می شوند. دوپامین و سروتونین دو هورمون شادی آور در بدن هستند که ترشح آنها به افزایش سطح انرژی، کاهش استرس و اضطراب و همچنین بهبود عملکرد قلب و عروق کمک زیادی می کند. زمانی که شما بدنسازی کار می کنید و وزنه می زنید، دوپامین که یک هورمون انتقال دهنده عصبی است، سیگنال هایی را به کل بدن می فرستد. این هورمون در مغز ساخته شده و در کل بدن پخش می شود. با ترشح این هورمون حس خوب و شادی در بدن به وجود می آید.
همچنین در رابطه بدنسازی و سلامت روان باید به ترشح سروتونین در بدن نیز اشاره داشته باشیم. سروتونین که به دنبال ترشح دوپامین در بدن ترشح می شود، باعث افزایش شادی و نشاط و برطرف کردن افسردگی می شود. بنابراین اگر کسی از شما پرسید که فواید بدنسازی و تاثیر بدنسازی روی مغز انسان چیست، به خوبی می دانید که پاسخ این سوال دقیقا چه چیزی است. زمانی که شما با وزنه کار می کنید، مغز برای تشویق اعضای بدن دوپامین زیادی ترشح می کند. در نتیجه این موضوع بر سلامت روان تاثیر زیادی دارد.
تاثیرات بدنسازی بر سلامت جسم و روان
5 مورد از اثرات مفید بدنسازی بر سلامت روان
رابطه بدنسازی و سلامت روان، رابطه کاملا مستقیم است. با توجه به تحقیقات و مطالعاتی که در این خصوص انجام شده باید بگوییم تمرین با وزنه و به طور کلی انجام تمرینات مقاومتی یکی از راه های پیشگیری و حتی درمان افسردگی است. در اینجا می خواهیم به 5 مورد از مزایای تمرینات قدرتی بر سلامت روان اشاره داشته باشیم.
-
وزنه زدن، باعث کاهش افسردگی می شود
در رابطه بدنسازی و سلامت روان باید به مزایای بسیار زیادی اشاره کنیم. یکی از این مزایا کاهش افسردگی است. همانطور که می دانید افسردگی جزو شایع ترین بیماری های روحی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. حدود 300 میلیون نفر در سراسر جهان با این بیماری زندگی می کنند و از خلق و خوی ضعیف خود رنج می برند. همچنین افسردگی اختلالات زیادی بر اشتها، سطح انرژی بدن، خواب و… می گذارد. وزنه بزنید تا با افسردگی مبارزه کنید! وزنه زدن به ترشح هورمون های نشاط آور در بدن شما کمک زیادی می کند. در نتیجه باعث کاهش افسردگی می شود.
-
تمرینات مقاومتی باعث کاهش اضطراب می شود
رابطه بدنسازی و سلامت روان رابطه ای کاملا مستقیم است. چرا که هم به پیشگیری و هم به درمان بسیاری از مشکلات روانی کمک زیادی می کند. از دیگر تاثیرات بدنسازی بر بدن، کمک به کاهش و رفع اضطراب است. زندگی مدرن امروزی همواره با استرس ها و اضطراب های زیادی همراه است. طبق مطالعات، انجام تمرینات مقاومتی بدنسازی به کاهش استرس و اضطراب کمک زیادی می کند. تمرین با وزنه به افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس کمک زیادی می کند و این موضوع تاثیر چشمگیری بر کاهش استرس و اضطراب ها دارد.
کاهش استرس با تمرینات مقاومتی
-
بدنسازی به بهبود عملکرد مغز کمک می کند
طبق مطالعات، رابطه بدنسازی و سلامت روان به گونه ای است که می توان با بهره مندی از مزایای بدنسازی، کاهش عملکرد حافظه را به تعویق انداخت. عملکردهای شناختی که همان قدرت هوش و حافظه ما هستند، به مرور زمان کاهش می آیند. به همین علت افراد در سنین بالاتر به آلزایمر دچار می شوند. اما تمرینات مقاومتی باعث می شوند تا عملکرد مغز بهبود یابد.
-
تمرین با وزنه به سلامت جسم کمک زیادی می کند
خوب است تا بدانید رابطه بدنسازی و سلامت روان تنها به مغز ختم نمی شود. بلکه سلامت جسمانی یکی از فاکتورهایی است که باعث سلامت روان نیز می شود. زمانی که ورزش می کنید و تنش ماهیچه هایتان را از بین می برید، نه تنها عضلات بلکه روان تان را نیز به آرامش رسانیده اید. قطعا اگر درد یا ناراحتی جسمی داشته باشید، از نظر روحی نیز دچار اختلالاتی می شوید. اما با انجام تمرینات مقاومتی به سلامت جسم و روح خود کمک زیادی کرده اید.
-
به افزایش انرژی کمک می کند
یکی دیگر از فواید بدنسازی و تاثیر بدنسازی روی مغز انسان، افزایش انرژی است. گاهی اوقات ممکن است علیرغم خواب و استراحت کافی همچنان بی انرژی و بی انگیزه باشید. در حقیقت یک سری تنش های درونی و عدم ترشح کافی هورمون ها باعث بروز این مشکل در بدن شما می شوند. برای برطرف کردن این حالت حتما بدنسازی کار کنید. زیرا بدنسازی باعث افزایش انرژی در بدن تان می شود.
برای سلامت روان دویدن بهتر است یا بدنسازی؟
با توجه به رابطه بدنسازی و سلامت روان گاهی اوقات ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که آیا حقیقتا بدنسازی به سلامت روان کمک می کند؟ در مقایسه با دویدن، کدام یک موثرتر هستند؟ حقیقت این است که دویدن نیز مانند بدنسازی تاثیرات مثبتی بر سلامت روح و روان می گذارد. در یک نگاه کلی باید بگوییم رابطه ورزش و افسردگی به گونه ای است که این دو همیشه برضد یکدیگر هستند. یعنی در بدن یک ورزشکار قوی و با اراده، افسردگی و اضطراب جایگاهی ندارد. دویدن نوعی فعالیت هوازی به حساب می آید. فعالیت های هوازی نیز تاثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق و البته سلامت مغز می گذارند.
اما تکلیف رابطه بدنسازی و سلامت روان چه می شود؟ در مقایسه این دو فعالیت ورزشی باید بگوییم قطعا بدنسازی برای سلامت روان بهتر است. با وجود اینکه دویدن نیز فعالیت هوازی موثری برای سلامت روان است اما غلبه بر افسردگی و اضطراب با بدنسازی موفق تر خواهد بود. از آنجایی که تاثیر ورزش بر سلامتی مغز بسیار بالاست، شما می توانید با کمک تمرینات ورزشی دلخواهتان به سلامت جسم و روحتان کمک کنید. اما در هر صورت تمرین با وزنه برای غلبه بر افسردگی و استرس بهتر است. در صورت تمایل میتوانید مقاله مرتبط با موضوع اول هوازی یا اول وزنه؟ و همینطور میان وعده بعد از تمرین کاردیو را مطالعه فرمایید.
با توجه به رابطه بدنسازی و سلامت روان، آیا درست است که هر روز وزنه بزنیم؟
با توجه به رابطه بدنسازی و سلامت روان، شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا درست است هر روز وزنه بزنیم؟ اگر بخواهیم در یک کلام و خلاصه به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم قطعا خیر! چرا که برای ورزش کردن تنها سلامت روان در نظر گرفته نمی شود. بلکه سلامت جسم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که می دانید ریکاوری بعد از تمرین موضوع مهمی است که در فیتنس پرشین بارها و بارها به آن پرداخته ایم. خستگی عضلات باعث کاهش عملکردهای ورزشی و تاثیر تمرینات ورزشی بر بدن می شود. بنابراین با توجه به این موضوع شما نباید هفت روز هفته را به انجام تمرینات مقاومتی بپردازید.
غلبه بر افسردگی و اضطراب با بدنسازی
آیا بدنسازی به کنترل و کاهش خشم کمک می کند؟
رابطه بدنسازی و سلامت روان امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته است. به طوری که دیگر نمی توان آن را نادیده گرفت. در این بخش توضیحات کاملی را در خصوص رابطه روانشناسی و کار با وزنه به شما ارائه دادیم. اما آیا حقیقتا تمرین با وزنه همان قدر که به سلامت روان کمک می کند، باعث کنترل و کاهش خشم نیز می شود؟ بله! درست است. بدنسازی ورزشی برای ساختن ذهن و جسم شماست. به همین خاطر می توانید با تمرینات مقاومتی روی خشم و عصبانیت خود نیز کنترل داشته باشید. آیا می دانید چرا؟
در حقیقت تاثیر ورزش بر سلامتی مغز به گونه ای است که شما می توانید به واسطه ورزش کردن بسیاری از ناهنجاری ها و تنش های درونی تان را از بین ببرید. زمانی که عرق می ریزید و برای کامل کردن ست های تمرینی خود تلاش می کنید، این سموم بدن هستند که به واسطه عرق دفع می شوند. شما برای جبران آب از دست رفته بدنتان، مایعات بیشتری می نوشید. این کار باعث دفع سموم و رفع نیاز بدن می شود. در نتیجه زمانی که برای داشتن جسم سالم تلاش می کنید، از روحیه سالم نیز برخوردار می شوید. ترشح تمامی هورمون هایی که به دنبال تمرینات مقاومتی انجام می شوند، به کنترل و کاهش خشم در بدن شما کمک زیادی می کند.
کلام آخر
رابطه بدنسازی و سلامت روان و همچنین رابطه بین افسردگی و ورزش موضوعی بود که در این بخش به بررسی آن پرداختیم. شما می توانید تمرینات مقاومتی را به صورت جدی دنبال کنید تا علاوه بر ساخت جسم، به ساخت ذهن و روان خود نیز کمک کرده باشید. به یاد داشته باشید بدنسازی از هر نظر برای شما فواید بسیار زیادی دارد. پس خودتان را از این فواید محروم نکنید و حتما ورزش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید