همه آنچه که یک ورزشکار باید در مورد رابطه خواب و بدنسازی بداند!
خواب و بدنسازی چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ آیا خواب و استراحت به عضله سازی کمک می کند؟ برای یک ورزشکار چند ساعت خواب شبانه ضرورت دارد؟ و… شاید تمام این موارد و موارد دیگر سوالاتی باشند که شما در ذهن خود دارید. اگر بخواهیم در مورد بدنسازی، فیتنس و عضله سازی رازی را فاش کنیم باید بگوییم کسانی که خواب و استراحت کافی دارند زودتر به نتیجه می رسند. شاید کمی عجیب به نظر برسد اما در یک کلام باید بگوییم بخوابید و عضله سازی کنید! اما چطور و چگونه؟ در این قسمت از فیتنس پرشین همراه ما باشید تا رازهایی جالب در مورد رابطه خواب و بدنسازی را به شما بگوییم. قطعا با دانستن این رازها چند گام به هدفتان نزدیکتر می شوید.
رابطه خواب و بدنسازی چیست؟
رابطه خواب و بدنسازی چیست؟
فهرست مطالب این مقاله
خواب و بدنسازی رابطه صد در صد مستقیمی با یکدیگر دارند. همه ورزشکاران به خوبی می دانند که نتیجه اصلی تمرینات مقاومتی و پرفشار، آسیب عضلانی است. در حقیقت بافت های عضلانی باید آسیب ببینند، ترمیم شوند و پس از ریکاوری به حجم و قدرت دلخواه برسند. این پروسه ای است که همه ورزشکاران باید طی کنند تا به اهدافشان در بدنسازی برسند. حال نقش خواب و استراحت چیست؟ خواب شبانه یکی از فاکتورهای بسیار مهم و موثر در ریکاوری بعد از تمرین است.
زمانی که به دنبال تمرینات مقاومتی عضلات دچار آسیب دیدگی می شوند به پروتئین اضافی برای ترمیم نیاز دارند. سنتز پروتئین که همان فرآیند تولید پروتئین جدید در بدن است بخش مهمی از بدنسازی و فیتنس می باشد. حال سوال اصلی اینجاست؛ بدن چگونه این پروتئین اضافی را تولید می کند و بافت های آسیب دیده عضلانی را ترمیم می کند؟ ترشح یک سری هورمون ها و ارسال یک سری سیگنال ها به مغز باعث شروع فرآیند سنتز پروتئین می شود. حال نکته کلیدی اینجاست! سنتز پروتئینی یا تولید پروتئین اضافه در بدن در خواب انجام می شود. بنابراین کسانی که خواب و استراحت کافی شبانه دارند به بدنشان کمک کرده اند که این پروسه را به خوبی و با موفقیت پشت سر بگذارد.
ریکاوری بدن بعد از بدنسازی با خواب کافی
علم در مورد رابطه خواب و بدنسازی چه می گوید؟
عضله سازی سازی یکی از اهداف مشترک تمام بدنسازان و ورزشکاران است. آیا می دانید تاثیر خواب بر عضله سازی چیست؟ در ابتدای این بخش گفتیم بخوابید و عضله سازی کنید! برای این اثبات این ادعا بهتر است تا به تحقیقات و بررسی های علمی سری بزنیم. همانطور که متوجه شدید ترشح بعضی از هورمون ها در بدن باعث تولید پروتئین اضافی شده و به ترمیم بافت های عضلانی آسیب دیده کمک زیادی می کند. هورمون آنابولیک و هورمون کاتابولیک عاملان اصلی ترمیم بافت های آسیب دیده عضلانی در بدن هستند. همچنین نقش مهمی در ساخت پروتئین اضافی در بدن دارند. زمانی که خواب و استراحت شبانه باکیفیت باشد تنش ها و تاثیرات منفی از روی هورمون های بدن برداشته می شود. در نتیجه با کاهش سطح تستوسترون، سطح کورتیزول بالا می رود. در نتیجه ترشح هورمون های ترمیم کننده عضلات در بدن با موفقیت انجام می شود.
با توجه به رابطه خواب و بدنسازی و تاثیر آن بر عضله سازی باید بگوییم ورزشکارانی که خواب و استراحت کافی دارند، بدون آنکه خودشان متوجه باشند به عضله سازی در بدنشان کمک می کنند. همچنین خواب شبانه سرعت ریکاوری در بدن را بالا می برد و ترمیم بافت های آسیب دیده عضلانی با موفقیت بیشتری انجام می شود.
تاثیر خواب کافی بر عملکردهای ورزشی
خوابیدن چه تاثیری بر عملکردهای ورزشی دارد؟
شاید تا به حال کسی در مورد تاثیر خواب در ورزش اطلاعاتی در اختیار شما قرار نداده باشد. حقیقت این است که رابطه خواب و بدنسازی کاملا مستقیم است و خواب کافی و باکیفیت برابر یک رژیم غذایی مناسب اهمیت دارد. این موضوع تا حدی مهم است که باید بگوییم روی عملکردهای ورزشی تان نیز تاثیر می گذارد. در صورتی که خواب شبانه کافی نداشته باشید، قطعا در روز تمرین، با محدودیت های عملکردی روبرو می شوید. این موضوع در مورد انجام تمرینات قدرتی پررنگ تر است.
طبق مطالعات و تحقیقاتی که بر روی رابطه خواب و بدنسازی و عملکرد ورزشکاران انجام شده محققان دریافتند ورزشکارانی که چند شب خواب کافی را تجربه نکرده اند، با کاهش عملکرد در تمرینات استقامتی روبرو شده اند. بنابراین اگر لایف استایل شما به گونه ای است که برای خواب و استراحت شبانه زمان کافی را در نظر نمی گیرید، قطعا با محدودیت های عملکردی در تمریناتتان روبرو می شوید. در یک کلام و خلاصه بگوییم عملکرد و قدرت در ورزش با خواب و استراحت کافی بالا می رود و در غیر این صورت به طرز چشمگیری کاهش می یابد. بنابراین اگر هدفتان بهبود عملکرد بدن است، حتما برنامه خوابتان را تنظیم کنید.
رعایت فرم صحیح در خواب براس سلامت بدن و ستون مهره ها
رابطه خواب و چربی سوزی چیست؟
معمولا مطالبی که به چربی سوزی و عضله سازی ارتباط داشته باشند، پرطرفدارترین و خواندنی ترین مطالب دنیا هستند! تا به اینجا در مورد رابطه خواب و بدنسازی اطلاعات مفیدی به دست آوردید. یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در خصوص خواب و فیتنس و بدنسازی پرسیده می شود این است که آیا خوابیدن به چربی سوزی کمک می کند؟ در ابتدای این بخش گفتیم بخوابید و عضله سازی کنید! حالا این جمله را به جمله قبلی اضافه کنید؛ بخوابید و چربی سوزی کنید! حتما می پرسید چطور ممکن است؟
خواب کافی مانع تجزیه عضلات در بدن می شود. همانطور که می دانید چربی و عضله دو عنصر متضاد در بدن هستند. جایی که عضله سازی صورت بگیرد، چربی سوزی اتفاق می افتد. با این حساب باید بگوییم خواب کافی تاثیر مثبتی بر متابولیسم بدن می گذارد و ضمن حفظ بافت عضلانی و جلوگیری از تجزیه آن، به چربی سوزی نیز کمک می کند.
چند ساعت خواب برای بدن لازم است؟
حالا که متوجه رابطه خواب و بدنسازی شدید خوب است تا بدانید بالا بردن کیفیت خواب و همچنین استراحت کافی یعنی سرمایه گذاری روی سلامت بدن! بنابراین شما به غیر از رابطه خواب و بدنسازی باید به رابطه خواب و داشتن یک لایف استایل سالم نیز فکر کنید. آیا می دانید چند ساعت خواب برای بدن لازم است؟ به طور کلی شما می بایست بین 6 تا 8 ساعت خواب مفید شبانه داشته باشید. بسیاری از افراد گمان می کنند 6 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز برای آنها مفید است. در حالی که منظور از این میزان، خواب شبانه است.
تاثیر خواب بر چربی سوزی و لاغری
زمانی که شما بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید، انرژی کمتری مصرف می کنید. حال شاید بپرسید رابطه این موضوع با بدنسازی یا عضله سازی چیست؟ زمانی که شما انرژی بیشتری داشته باشید و پس از بیدار شدن سرحال و بانشاط باشید، قطعا تمایل کمتری به استفاده از غذاهای ناسالم پیدا می کنید. همانطور که می دانید تغذیه سالم یکی از اصلی ترین عناصر و مهم است که چه در ورزش و چه در لایف استایل سالم باید به آن اهمیت داده شود. نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که چرت های نیمروزی جزو ساعت خواب به حساب نمی آیند. بهتر است تا در طول روز نیم ساعت را به چرت زدن اختصاص دهید تا انرژی از دست رفته خود را به دست بیاورید.
چند ساعت خواب شبانه برای بدن لازم است؟
بهترین ساعت خواب چه زمانی است؟
خواب و بدنسازی هر دو نقش مهمی در عضله سازی، چربی سوزی و سلامت بدن دارند. آیا می دانید بهترین زمان برای خواب شبانه چه زمانی است؟ قطعا 6 تا 8 ساعت خواب شبانه باید به گونه ای باشد که شما بتوانید در زمان مناسبی از صبح از خواب بیدار شوید. بدین ترتیب می توانید برای انجام فعالیت های روزانه تان برنامه ریزی کنید. بهترین زمان برای خواب شبانه بین ساعت 10 تا 11 شب است. خوب است تا بدانید یک سری از هورمون ها در بدن فقط در بازه زمانی 11 شب تا 3 بامداد آن هم در خواب و در فضای کاملا تاریک در بدن ترشح می شوند. این هورمون ها به رشد و سلامت مغز کمک زیادی می کنند. همچنین برای پیشگیری از آلزایمر، بیماری و بالا بردن عملکردهای ورزشی و عملکردهای کلی بدن مفید هستند. بنابراین گلدن تایم خواب شبانه را از دست ندهید و سعی کنید تا در زمان مناسب خواب و استراحت کافی داشته باشید.
رابطه کیفیت خواب و بدنسازی چیست؟
آیا می دانید رابطه کیفیت خواب و بدنسازی چیست؟ در یک کلام باید به شما بگوییم خواب باکیفیت یعنی یک ریکاوری فوق العاده برای بدن. زمانی که شما کیفیت خوابتان را بالا ببرید در حقیقت جسم و روح خود را به آرامش رسانده اید و از تنش ها و استرس های روزانه دور کرده اید. همانقدر که اهمیت خواب در بدنسازی بالاست، بالا بردن کیفیت خواب نیز روی بدنسازی و فیتنس تاثیر زیادی می گذارد. قطعا زمانی که عضلات بدنتان در راحت ترین و بهترین حالت ممکن استراحت کنند، ریلکس می شوند. به دنبال آن خستگی ها و تنش های عضلانی از بین خواهد رفت. در نتیجه شما با انرژی بیشتری به فعالیت های ورزشی تان ادامه می دهید. بالا بردن کیفیت خواب به شما کمک می کند تا به وضعیت عملکردهای ورزشی و روزانه تان بهبود ببخشید و جسم و روح سالم تری داشته باشید.
بالشتک برای بین زانوها
علاوه بر این موارد بالا بردن کیفیت خواب برای بدنسازی فواید بسیار زیادی دارد. از جمله فواید آن باید به ذخیره بهتر و بیشتر انرژی، از بین رفتن خستگی های عضلانی، کمک به بالا رفتن قدرت و استقامت بدن و… اشاره داشته باشیم. آیا می دانید چگونه می توان کیفیت خواب را افزایش داد؟ در اینجا چند راهکار موثر و پرفایده را به شما ارائه خواهیم داد. همچنین برایتان پیشنهادی شگفت انگیز برای بالا بردن کیفیت خواب داریم که قطعا از آن استقبال می کنید. قبل از اینکه به بررسی این نکات بپردازیم خوب است تا این مورد را به شما یادآور شویم که نحوه خوابیدن و فرم قرارگیری بدن در حالت خواب بسیار مهم است. این موضوع هم بر سلامتی و هم بر افزایش کیفیت خواب تاثیر مستقیم می گذارد.
نکاتی برای بالا بردن کیفیت خواب
با توجه به رابطه خواب و بدنسازی و داشتن یک لایف استایل سالم، خوب است تا این نکات را بدانید تا کیفیت خوابتان را افزایش دهید.
- بهتر است تا وعده شام، سبک ترین، کم چرب ترین و کم نمک ترین وعده غذایی شما باشد. همچنین شام را در ساعات ابتدایی شب میل کنید. خوابیدن با معده پر و سنگین عوارض بسیار سنگینی برای بدن دارد و همچنین به کیفیت خواب لطمه می زند.
- برای افزایش کیفیت خواب بهتر است تا حتما قبل از خواب یک لیوان آب ولرم بنوشید.
- حتما قبل از خواب لباس راحت و مناسب بپوشید.
- از بالش و تشک طبی استفاده کنید. بهتر است تا به وضعیت قرارگیری سر و گردن در حین خواب توجه داشته باشید.
- در اتاقی بخوابید که از امواج و وسایل الکترونیک دور باشید. اگر موبایل خود را به اتاق خواب می برید، حتما هنگام خواب آن را در حالت Airplane Mode قرار دهید.
فرم قرارگیری بدن در حین خواب
رعایت این نکات می تواند به بالا رفتن کیفیت خواب شبانه شما کمک زیادی کند. اما پیشنهاد شگفت انگیز ما چیست؟ یک سری بالشتک های مخصوص برای بالا رفتن کیفیت خواب طراحی شده اند که استفاده از آنها به راحتی بیشتر شما در حین خواب کمک زیادی می کند. پیشنهاد ما این است که از بالشتک های طبی کاسپر استفاده کنید. این بالشتک ها مزایای بسیار زیادی دارند. خوب است تا بدانید با توجه به تاثیر خواب و بدنسازی و اهمیت ترمیم بافت های آسیب دیده بدن در حین خواب بهتر است تا این بالشتک ها را تهیه کرده و از آنها استفاده کنید. بالشتک های کاسپر بین زانوها قرار می گیرند و به شما کمک می کنند تا در حین خواب وضعیت صحیحی داشته باشید. از جمله مزایای استفاده از این بالشتک ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- از ستون فقرات حمایت می کند و فشار را از روی شانه، باسن و کمر برمی دارد.
- به کاهش کمردرد کمک می کند و از وضعیت کمر در حین خواب حمایت می کند.
- به شما کمک می کند تا وضعیت غیر اصولی بدنتان در حین خواب را اصلاح کنید.
- به برطرف شدن اسپاسم عضلانی کمک می کند.
چکیده ای از این مطلب
در اینجا به رابطه خواب و بدنسازی اشاره داشتیم. همچنین در مورد اهمیت خواب شبانه و تاثیر آن بر سلامت، چربی سوزی و عضله سازی اشاره کردیم. با توجه به مواردی که در این بخش به آنها اشاره کردیم شما می توانید در لایف استایل و ساعت خوابیدنتان تغییرات لازم را به وجود آورید. بدین ترتیب هم به اهداف خود در ورزش می رسید و هم به سلامت جسم و روح خود کمک می کنید.
دیدگاهتان را بنویسید