بررسی مزایا و معایب اپلیکیشن های ورزش در خانه
آیا تا به حال از اپلیکیشن های ورزش در خانه استفاده کرده اید؟ آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که این اپلیکیشن ها تا چه حد قابل اعتماد هستند؟ با پیشرفت علم و تکنولوژی زمینه آموزش در هر حوزه ای برای عموم مردم فراهم شده است. بسیاری از کسانی که شرایط عضو شدن در باشگاه را ندارند، از اپلیکیشن های مختلف ورزشی استفاده می کنند. در این بخش از فیتنس پرشین می خواهیم به طور کامل به بررسی این اپلیکیشن ها، نحوه عملکرد آنها و اینکه تا چه حد قابل اطمینان هستند بپردازید. تا پایان با ما همراه باشید.
تمرین با اپلیکیشن در خانه
نحوه عملکرد اپلیکیشن های ورزش در خانه به چه صورت است؟
فهرست مطالب این مقاله
شما می توانید با دانلود اپلیکیشن های ورزش در خانه که در رشته های مختلفی طراحی و تنظیم شده اند، نمونه ای از تمرینات ورزشی را روی تلفن همراه خود یا لپ تاپتان داشته باشید. پس از ثبت نام و وارد کردن اطلاعات شخصی تان در این اپلیکیشن ها، حساب کاربری برایتان ایجاد خواهد شد. پس از آن می توانید در هر زمان و هر کجا به حساب شخصی که ایجاد کردید دسترسی داشته باشید و عملکردتان را مشاهده کنید.
پس از اینکه اپ استور، گوگل پلی و یا کروم را باز کنید و عبارت بهترین اپلیکیشن های ورزشی را سرچ کنید، هزاران اپلیکیشن مختلف برایتان نمایش داده می شود. بسیاری از این اپلیکیشن ها با درصد رضایت مندی بالای کاربران همراه هستند. قطعا سراغ این اپلیکیشن ها می روید. در نظر داشته باشید دریافت برنامه تمرینی از هوش مصنوعی و یا از اپلیکیشن ها ورزشی صد در صد ایمن نیست! پس اگر تصمیم به استفاده از این برنامه ها را دارید لازم است تا با دقت انتخاب کنید. در هر صورت باید این را بدانید که این اپلیکیشن ها از قبل برنامه نویسی شده اند.
مزایای استفاده از اپلیکیشن های ورزش در خانه
استفاده از اپلیکیشن های ورزش در خانه یک سری مزایا به همراه دارد. بهتر است تا قبل از اینکه نسبت به دانلود و استفاده از این اپلیکیشن ها اقدام کنید، ابتدا مزایا و معایب آنها را به خوبی بشناسید.
رایگان بودن برنامه ها
تقریبا درصد بالایی از اپلیکیشن های ورزش در خانه به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرند. این اپلیکیشن ها طیف وسیعی از حرکات و تمرینات بدنسازی و ورزشی را در نسخه رایگان خود ارائه می دهند.
تجزیه و تحلیل وضعیت پیشرفت
یکی دیگر از مزایای برنامه های ورزش در خانه، تجزیه و تحلیل وضعیت پیشرفت شما است. از آنجایی که شما می توانید تمامی اطلاعات مربوط به ورزش و فعالیت بدنی تان را در این برنامه ها ثبت کنید، وضعیت پیشرفت و عملکردتان در طول ورزش به خوبی تحلیل می شوند. به عنوان مثال تعداد تکرار ست ها، مدت زمان اجرای حرکات، اطلاعاتی مانند قد و وزن و… از جمله اطلاعاتی هستند که در این اپلیکیشن ها ثبت می شوند و به راحتی در دسترستان قرار می گیرند.
برخورداری از کاربری آسان
تمامی اپلیکیشن های ورزش در خانه به گونه ای طراحی شده اند که کاربران با هر میزان سطح سواد و دانش بتوانند از آن استفاده کنند. البته این در خصوص اپلیکیشن های ایرانی صدق می کند. در صورتی که می خواهید نسبت به دانلود اپلیکیشن های خارجی ورزش در منزل اقدام کنید باید تسلط کافی به زبان آن اپلیکیشن داشته باشید.
دسترسی آسان
از جمله دیگر مزایای استفاده از اپلیکیشن های تمرین در منزل، دسترسی آسان به آنهاست. شما می توانید به سادگی و در هر کجا که باشید از این برنامه ها استفاده کنید و در تمرین و فعالیت بدنی تان نظم داشته باشید.
راهنمای تمرین و تغذیه
بسیاری از اپلیکیشن های ورزش در خانه دارای راهنمای تمرین و تغذیه هستند. با مطالعه اطلاعاتی که در این برنامه ها ثبت می شود می توانید دانش خود در زمینه تغذیه و ورزش را بالا ببرید.
دانلود برنامه تمرینی
ارائه انواع برنامه های تمرینی
در برنامه های ورزش در خانه شما به انواع برنامه های تمرینی بدنسازی دسترسی پیدا می کنید. می توانید با مشخص کردن سطح آمادگی جسمانی تان برنامه های تمرینی مختلفی را دریافت کنید.
قابلیت تنظیم اعلان هشدار
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید با استفاده از اپلیکیشن های ورزشی می توانید اعلان و هشدارهای مورد نظرتان را تنظیم کنید. بدین ترتیب زمان انجام تمرینات، وعده قبل از تمرین و بعد از تمرین و بسیاری جزئیات دیگر از طریق این اپلیکیشن ها تنظیم و به شما یادآوری می شود.
معایب اپلیکیشن های ورزش در خانه چیست؟
در کنار تمام مزایا، اپلیکیشن های ورزش در خانه یک سری معایب نیز دارند که حتما باید نسبت به آنها آگاه باشید. به مواردی که در ادامه مطرح می کنیم، توجه داشته باشید.
عدم نظارت روی اجرای تمرینات
یکی از اصلی ترین و اساسی ترین معایب اپلیکیشن های ورزش در خانه، عدم نظارت روی اجرای تمرینات است. خصوصا افراد مبتدی که تجربه ای از انجام تمرینات بدنسازی و ورزشی ندارند، بیشتر از سایرین در معرض آسیب قرار می گیرند. این را بدانید که انجام اشتباه حرکات ورزشی نه تنها به سلامت شما کمک نمی کند، بلکه باعث آسیب دیدن عضلات، مفاصل، تاندون ها و قسمت های مختلف بدن می شود. همچنین شما را از هدفتان دور می کند.
طراحی تمرینات به صورت عمومی و گروهی
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که تمرینات ورزشی در اپلیکیشن ها از قبل طراحی شده اند و شخصی سازی شده نیستند. به عنوان مثال تمرینات کاهش وزن و چربی سوزی برای تمام کسانی که اضافه وزن دارند طراحی شده اند؛ اما ممکن است فردی 2 کیلو اضافه وزن داشته باشد و فرد دیگر 20 کیلو! قطعا مسیر این دو با هم یکسان نیست. همچنین سایر شرایط فرد مانند آسیب های فیزیکی، سن، جنسیت، سابقه تمرینی و بسیاری از فاکتورهای مهم دیگر در طراحی این تمرینات در نظر گرفته نمی شوند. در نتیجه ممکن است افرادی که با این اپلیکیشن ها تمرین می کنند با اثرگذاری که انتظارش را دارند، روبرو نشوند.
از بین رفتن انگیزه برای ورزش
با توجه به توضیحات بالا باید این را در نظر داشته باشید زمانی که از اهدافتان دور می شوید و در بازه زمانی مناسب، نتیجه ورزش و تلاشتان را نبینید، انگیزه تان را از دست خواهید داد. این موضوع باعث می شود تا در انجام تمرینات ورزشی خود بی نظمی کنید و به نتیجه دلخواه نرسید. گاها ممکن است با عوارض ترک بدنسازی نیز روبرو شوید.
تمرین با اپلیکیشن های ورزش در خانه خوب است یا بد؟
با توجه به تمام توضیحات و مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، اکنون می توانید تصمیم بگیرید که اپلیکیشن های ورزش در خانه برایتان مناسب هستند یا خیر. به طور کلی به شما توصیه می کنیم که سلامت خود را به هیچ قیمتی به خطر نیندازید و روی این موضوع ریسک نکنید. در صورتی که شرایط عضویت در باشگاه های ورزشی را ندارید، بهتر است تا از مربی خصوصی آنلاین برای تمرین در منزل کمک بگیرید. همچنین اگر برایتان مقدور است که در باشگاه ورزشی عضو شوید، حتما این کار را انجام دهید و زیر نظر مربی تمرین کنید.
برنامه های ورزشی در خانه
مربی بدنسازی با در نظر گرفتن شرایط شما، برنامه تمرینی شخصی سازی شده را در اختیارتان قرار می دهد. بدین ترتیب در چارچوب سلامت در مسیر رسیدن به اهدافتان قرار می گیرید. در صورتی که می خواهید در هزینه خود صرفه جویی کنید و از برنامه های ورزش در خانه استفاده کنید بهتر است تا حتما از مربی خود مشورت بگیرید. در این اپلیکیشن ها طیف وسیعی از تمرینات و حرکات بدنسازی و سایر رشته های ورزشی وجود دارند. می توانید با مشورت مربی یک سری از این تمرینات را انجام دهید.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که حتما برای مدتی زیر نظر مربی ورزشی تمرین کنید تا مطمئن شوید که حرکات را به درستی اجرا می کنید.
آیا اپلیکیشن های ورزشی مورد تایید مربیان هستند؟
یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در این زمینه در ذهن افراد نقش می بندد این است که آیا اپلیکیشن های ورزش در خانه مورد تایید مربیان ورزشی هست یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم بله اما نه تمام اپلیکیشن ها. معمولا بسیاری از این اپلیکیشن ها توسط متخصصان و مربیان ورزشی طراحی شده است. به همین علت است که شما می توانید برنامه های تمرینی متعددی را از طریق این اپلیکیشن ها دریافت کنید. آنچه که مورد تایید مربیان نیست، برنامه های تمرینی است که شخصی سازی شده نیستند و متناسب با شرایط و ویژگی های هر فرد طراحی نشده اند. همچنین عدم اطمینان از نحوه اجرای صحیح تمرینات ورزشی توسط افراد مختلف، دغدغه اصلی ذهنی مربیان است.
به همین علت باید بگوییم تنها زمانی می توانید از این برنامه ها استفاده کنید که از مربی خود برنامه تمرینی شخصی سازی شده دریافت کرده باشید و یا با مشاوره تمرینی از مربی از یک سری تمرینات به خصوص در این اپلیکیشن ها استفاده کنید. فراموش نکنید که حتی استفاده از این اپلیکیشن ها نیز باید زیر نظر مربی باشد تا مطمئن باشید که به بدن و سلامتتان آسیبی وارد نمی شود. همچنین باید طی فواصل زمانی مختلف میزان پیشرفت و عملکردتان در ورزش توسط مربی ارزیابی شود. بدین ترتیب اطمینان حاصل می کنید که در مسیر رسیدن به هدفتان قرار دارید و سلامتی تان را به خطر نمی اندازید.
سخن پایانی
موضوعی که در این بخش به بررسی آن پرداختیم اپلیکیشن های ورزش در خانه و بررسی مزایا و معایب آنها بود. همانطور که متوجه شدید اپلیکیشن های مختلفی هستند که می توانید با دانلود آنها به طیف وسیعی از تمرینات مختلف در رشته های ورزشی متفاوت دسترسی پیدا کنید. حتما باید از برنامه های مورد تایید مربی استفاده کنید و نسبت به نحوه انجام صحیح تمرینات نظارت داشته باشید. در نهایت نیز باید این را به شما یادآوری کنیم که هیچ چیز جایگزین تجربه و تخصص مربی ورزشی که سال ها در این زمینه علم و تخصص کافی کسب کرده است، نمی شود.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید