جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • مجله فیتنس پرشین
  • کتاب رایگان
  • آموزش حرکات
  • برنامه تمرین
  • برنامه تغذیه
  • مشاوره تمرین
  • دانلود برنامه
  • درباره
فیتنس پرشین | FITNESSPERSIAN
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

ارسال مجدد کد تایید (00:30)
  • info@fitnesspersian.com
0
fitnesspersian
  • خانه
  • مجله فیتنس پرشین
  • کتاب رایگان
  • آموزش حرکات
  • برنامه تمرین
  • برنامه تغذیه
  • مشاوره تمرین
  • دانلود برنامه
  • درباره
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
ورود - ثبت‌نام

معرفی 9 رشته بدنسازی و مقایسه آنها

1403-05-29
ارسال شده توسط سروش
بدنسازی، فیتنس، نکات اصولی ورزش
معرفی انواع رشته های بدنسازی

آیا انواع رشته های بدنسازی را می شناسید؟ بدنسازی یکی از ورزش های با اصالت و بسیار محبوبی است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. هرچقدر که زمان می گذرد و رو به جلو می رویم، این ورزش محبوب تر می شود و مردم بیشتر به مزایا و فواید آن پی می برند. برای ورود به دنیای بدنسازی باید ابتدا بدانید که هدفتان چیست؟ حقیقت این است که مسیر فیتنس و بدنسازی یک مسیر پرچالش بوده و ورود به آن به سادگی عضویت در یک باشگاه بدنسازی نیست. بنابراین لازم است تا با انواع شاخه های بدنسازی آشنا شوید تا بر اساس آن هدف و مسیرتان را انتخاب کنید. در ادامه این بخش از مجله فیتنس پرشین راهنمای شما خواهیم بود تا رشته های محبوب و پرطرفدار بدنسازی در دنیا را معرفی کنیم.

انواع شاخه های بدنسازی

بدنسازی برای بانوان و آقایان

 

معرفی انواع شاخه های بدنسازی

فهرست مطالب این مقاله

  • معرفی انواع شاخه های بدنسازی
  • آشنایی با انواع رشته های فیتنس و  بدنسازی
    • بدنسازی فیزیک
    • بادی بیلدینگ
    • پاورلیفتینگ
    • کراس فیت
    • فیتنس
    • بادی کلاسیک
    • فیتنس مدل
    • بیکینی فیتنس
    • وزنه برداری
  • مقایسه انواع رشته های بدنسازی

هدفتان از شروع بدنسازی چیست؟ این سوالیست که نه تنها باید خودتان به آن پاسخ دهید بلکه در گام اول مربی خصوصی تان نیز به دنبال پاسخ آن است. پس قبل از هر چیز لازم است تا هدف گذاری کنید تا ببینید می خواهید وارد کدام یک از انواع رشته های بدنسازی شوید. در حالت کلی تایپ ها و شاخه های مختلف بدنسازی از نظر اهداف و نوع اجرا با یکدیگر تفاوت دارند. هر یک از این شاخه ها نتیجه متفاوتی با یکدیگر خواهند داشت. در حقیقت بسیاری از کسانی که وارد دنیای بدنسازی می شوند، با مفهوم انواع رشته های بدنسازی آشنا نیستند و نمی دانند که دقیقا کدام یک از این رشته ها برایشان مناسب است.

خوب است تا بدانید انواع رشته های بدنسازی بسیار شبیه به هم و نزدیک به هم هستند؛ به گونه ای که شاید متوجه تفاوت های آنها با هم نشوید. بنابراین به معرفی انواع رشته های بدنسازی نیاز دارید تا بدانید که هر یک از این رشته ها چه نتایجی را در بر می گیرند.

آشنایی با انواع رشته های فیتنس و  بدنسازی

با توجه به اینکه تعیین هدف برای ورود به دنیای فیتنس و بدنسازی بسیار مهم است، ابتدا باید با انواع رشته های بدنسازی آشنا شوید. در ادامه این شاخه ها را به شما معرفی می کنیم.

  1. بدنسازی فیزیک

یکی از محبوب ترین انواع رشته های بدنسازی، بدنسازی فیزیک است. در این شاخه از بدنسازی تمرکز اصلی بر روی ظاهر، فیزیک و تناسب بدن است. در واقع معیار اصلی تناسب اندام در این شاخه از بدنسازی فرم V شکل است که در آن سرشانه ها و بالاتنه پهن تر از عرض کمر و پایین تنه هستند. کسانی که می خواهند به این شاخه از بدنسازی وارد شوند لازم است تا ابتدا به وزن مناسب برسند؛ زیرا در این دسته از بدنسازی فرد نباید بیش از حد بزرگ یا چاق باشد. شایان ذکر است تا به این نکته اشاره داشته باشیم که در بدنسازی فیزیک تاکید بر کات عضلانی است نه حجم گرفتن آنها.

در صورتی که قصد داشته باشید بدنسازی فیزیک را دنبال کنید لازم است تا از همان گام اول با مربی خصوصی هدفتان را دنبال کنید؛ زیرا موفقیت در این شاخه بدنسازی مراحل مخصوص به خودش را دارد و از نظر اجرای تکنیک با سایر رشته ها متفاوت است.

انواع رشته های بدنسازی

انواع شاخه های بدنسازی

 

  1. بادی بیلدینگ

از دیگر انواع رشته های بدنسازی که تقریبا شهرت و آوازه بسیار زیادی دارد، بادی بیلدینگ است. این رشته یکی از قدیمی ترین و معروف ترین رشته های بدنسازی است که بر روی شکل گرفتن بدن عضلانی تاکید دارد. در این رشته از بدنسازی عضلات باید حجم بالایی داشته باشند. خوب است تا بدانید بادی بیلدینگ یکی از انواع رشته های مسابقات بدنسازی است که در آن اصلی ترین معیار امتیازدهی به ورزشکاران، وزن آنهاست.

  1. پاورلیفتینگ

در میان انواع رشته های بدنسازی، شاخه پاورلیفتینگ ارتباط مستقیمی با پرورش اندام دارد. در این رشته بدنسازی قدرت بدنی و توانایی ورزشکار در انجام حرکات با وزنه های سنگین معیار اصلی است. این را بدانید که پاورلیفتینگ با وزنه برداری تفاوت دارد و به هیچ عنوان با آن یکسان نیست. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید در شاخه پاورلیفتینگ، اندام و استایل ورزشکار کمتر مورد توجه قرار می گیرد و اصلی ترین معیار، قدرت بدنی است.

مسابقات بدنسازی که در زمینه پاورلیفتینگ برگزار می شود، قوانین خاص و اصول خودش را دارد. بنابراین فرد باید علاوه بر تمرکز بر قدرت، روی تکنیک درست اجرای حرکات نیز تمرکز داشته باشد.

  1. کراس فیت

یکی دیگر از انواع شاخه های بدنسازی، کراس فیت است. در این رشته تمرینات مختلفی از جمله تمرینات پلایومتریک، تمرینات مقاومتی، تمرینات موبیلیتی، تمرینات وزنه برداری قدرتی، تمرین با وزن بدن و… انجام می شود. در واقع معیارهای اصلی و مهم در این رشته بدنسازی آمادگی جسمانی بالا، سرعت، چالاکی، استقامت، انعطاف و نیرو است. بنابراین باید بگوییم یکی از پرچالش ترین رشته های بدنسازی، رشته کراس فیت است که در آن باید به همه جوانب آمادگی بدنی توجه داشت.

  1. فیتنس

فیتنس در بدنسازی بسیار نام آشناست. یکی دیگر از پرطرفدارترین انواع رشته های بدنسازی در دنیا، فیتنس است. فیتنس و بدنسازی نچرال انتخاب تمام کسانی است که می خواهند سلامت عمومی روح و جسمشان را تضمین کنند و در کنار آن اندام زیبا و ایده آلی داشته باشند. بدنسازی فیتنس محور یعنی درصد استانداردی از چربی و عضله در بدن وجود داشته باشد و به هیچ عنوان از مکمل های استروئیدی استفاده نشود. در صورتی که بخواهید فیتنس را با هدف سلامت و تناسب اندام دنبال کنید، می توانید با داشتن لایف استایل سالم و تمرینات منظم به هدفتان برسید.

یکی دیگر از انواع رشته های مسابقات بدنسازی در دنیا فیتنس است که اگر بخواهید با هدف مسابقاتی آن را دنبال کنید، مسیرتان متفاوت می شود. در مسابقات فیتنس نچرال، لازم است تا چربی بدن تا حد زیادی کاهش یابد. این را در نظر داشته باشید که اگر هدفتان شرکت در مسابقات نیست، هرگز این ریسک را نکنید و چربی بدنتان را بیش از حد نرمال پایین نیاورید، زیرا خطرات متعددی را برای سلامت بدن دارد. خوب است تا بدانید خانم هایی که قصد شرکت در مسابقات فیتنس بانوان را دارند و برای مدت طولانی چربی بدنشان را پایین نگه می دارند با عوارض وحشتناکی همچون یائسگی در سنین جوانی روبرو می شوند. به همین خاطر لازم است تا در کنار اهداف مسابقاتی که دارید، به وضعیت سلامتتان نیز توجه داشته باشید.

 

فیتنس و بدنسازی

انواع رشته های مسابقات بدنسازی

  1. بادی کلاسیک

بادی کلاسیک یکی دیگر از انواع رشته های بدنسازی است که بیشتر مناسب افراد قد بلند می باشد. این رشته بدنسازی در دسته قدی شامل 7 رده می باشد. در رشته بادی کلاسیک متناسب بودن قد با میزان رشد عضلات به شدت اهمیت دارد. شاید برایتان جالب است تا بدانید در این رشته برخلاف سایر رشته ها حجیم شدن عضلات مهم نیست؛ بلکه ایجاد جذابیت های بصری و زیبایی اندام اهمیت دارد. در نتیجه کسانی که می خواهند در مسابقات بادی کلاسیک شرکت کنند باید به این معیار توجه داشته باشند.

  1. فیتنس مدل

در دنیای انواع رشته های بدنسازی، فیتنس مدل یکی از جذاب ترین رشته ها به حساب می آید. در صورتی که فیتنس و بدنسازی نچرال را به صورت جدی و حرفه ای دنبال کنید . سایر فاکتورهای مدلینگ را داشته باشید، می توانید فیتنس مدل شوید. معمولا فیتنس مدلینگ در حوزه تبلیغات فعالیت می کنند. در نتیجه باید گفت برخورداری از یک سری استانداردهای فیزیکی برای شروع این رشته اهمیت دارد. در فیتنس مدلینگ تغذیه و لایف استایل سالم و مناسب اهمیت بسیار زیادی دارد. لازم است تا بدانید برای پیشرفت و موفقیت در این رشته و ورود به مسابقات نیاز به مصرف یک سری مکمل ها و داروها هست. در نتیجه لازم است تا در گام اول حتما با مربی خصوصی پیش بروید.

  1. بیکینی فیتنس

بیکینی فیتنس یکی از انواع رشته های بدنسازی مخصوص بانوان است. در این رشته عضله ها کمتر حجم می گیرند و بیشتر زیبایی اندام زنانه مد نظر است. بانوانی که دارای یک سری ویژگی های برجسته ژنتیکی مثل پاهای بلند، کمر باریک، آناتومی بدن ساعت شنی و… هستند بهترین کاندیدای شرکت در این مسابقات هستند. خوب است تا بدانید داوران این مسابقات بیشتر به دنبال فیزیک ها متعادل و ظاهر جذاب و کاریزماتیک هستند.

  1. وزنه برداری

حتما همه شما با رشته وزنه برداری آشنایی کامل دارید و قطعا مسابقات آن را در برنامه های مختلف دیده اید. در این شاخه از بدنسازی رقابت بر سر قدرت و تمرکز بر اجرای تکنیک است. وزنه بردار باید طی دو حرکت اسنچ و کلین اند جرک وزنه را بلند کند.

 

انواع رشته های مسابقات بدنسازی

تقویت فاکتورهای آمادگی جسمانی

مقایسه انواع رشته های بدنسازی

در بخش قبلی به یک سری از محبوب ترین انواع رشته های بدنسازی اشاره داشتیم. با توجه به این موضوع باید بگوییم حالا دیگر می داید برای شروع چگونه هدف خود را مشخص کنید. در نظر داشته باشید که تمام رشته های بدنسازی را می توان به دو شکل ادامه داد؛ حالت اول برای داشتن بدنی ایده آل و ساخت لایف استایل خوب و سالم و حالت دوم برای شرکت در مسابقات. توجه داشته باشید که تمام جزئیات در هر یک از این حالت ها با دیگری متفاوت است.

به عنوان مثال کسی که قصد شرکت در انواع رشته های مسابقات بدنسازی را دارد باید برنامه تمرین، برنامه تغذیه و مکمل های به خصوصی را استفاده کند. در حالی که اگر می خواهید برای داشتن لایف استایل و اندامی زیبا و ورزشکاری تلاش کنید، همه چیز متفاوت خواهد بود. در ادامه جدولی را ترتیب دادیم تا از جهات مختلف معروف ترین رشته های بدنسازی را با یکدیگر مقایسه کنیم. این جدول دید کلی در خصوص این رشته ها به شما می دهد.

میزان سلامت و Safe بودن از 10رشته ورزشیاهدافمسابقات
10بدنسازی نچرالداشتن استایلی زیبا و بدن قویمسابقات Natural Bodybuilding Competition
8بدنسازی فیزیکرسیدن به بدنی عضلانی و متناسبمسابقات فیزیک در دو سطح آماتور و حرفه ای
9بیکینی فیتنسداشتن بدنی جذاب و خوش فرممسابقات بیکینی فیتنس در دو سطح آماتور و حرفه ای
9فیتنسداشتن بدنی خوش فرم و انعطاف پذیرمسابقات فیتنس در دو سطح آماتور و حرفه ای
4پرورش اندامافزایش قدرت و حجم عضلات در زمان کوتاهشرکت در مسابقات حرفه ای مثل مستر المپیا
7پاورلیفتینگبالا بردن قدرت و ثبت رکورد در حرکات اصلیمسابقات پاورلیفتینگ در سطح ملی و بین المللی

سخن پایانی

در این بخش از فیتنس پرشین انواع رشته های بدنسازی که محبوب و پرطرفدار هستند را برایتان مطرح کردیم و بین آنها مقایسه انجام دادیم. توجه داشته باشید که در فیتنس پرشین هدف از بدنسازی داشتن یک لایف استایل خوب و نچرال است که در نهایت شما را به بدنی زیبا، فیت و سلامت می رساند. در صورتی که قصد شرکت در مسابقات را ندارید، هرگز سراغ مکمل های استروئیدی نروید و مضرات آن را به جان نخرید.

قبلی یکبار برای همیشه درباره فیتنس و بدنسازی نچرال بخوانید!
بعدی بررسی مزایا و معایب اپلیکیشن های ورزش در خانه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

دانلود رایگان کتاب زبان باشگاه فیتنس پرشین
دانلود رایگان کتاب زبان باشگاه فیتنس پرشین

Soroush 7 | فيتنس و بدنسازي نچرال Sports & Fitness Instruction

🤘🏻Natural

🫀Fitness | Functional | Lifestyle

جستجو
جستجو برای:
دسته بندی مقالات
بایگانی‌ها
  • ژانویه 2025
  • دسامبر 2024
  • نوامبر 2024
  • اکتبر 2024
  • سپتامبر 2024
  • آگوست 2024
  • جولای 2024
  • ژوئن 2024
  • می 2024
  • نوامبر 2023
  • اکتبر 2023
  • سپتامبر 2023
  • جولای 2023
  • می 2023
  • مارس 2023
  • فوریه 2023
  • ژانویه 2023
  • دسامبر 2022
  • نوامبر 2022
  • اکتبر 2022
  • سپتامبر 2022
  • آگوست 2022
  • جولای 2022
  • ژوئن 2022
  • می 2022
  • آوریل 2022
  • مارس 2022
  • فوریه 2022
  • ژانویه 2022
  • دسامبر 2021
  • نوامبر 2021
  • اکتبر 2021
  • سپتامبر 2021
  • آگوست 2021
  • جولای 2021
  • ژوئن 2021
  • می 2021
  • آوریل 2021
  • دسامبر 2020
دسته‌ها
  • آناتومی
  • بانوان
  • بدنسازی
  • برنامه تمرین
  • پرتکرار
  • تغذیه
  • تنیس
  • چربی سوزی
  • حرکات فیتنس
  • دسته‌بندی نشده
  • راننیگ / دویدن
  • رژیم و تغذیه ورزشی
  • سلامتی
  • عضله سازی
  • فانکشنال
  • فیتکست پرشین
  • فیتنس
  • فیتنس استایل
  • مربیان فیتنس
  • ناهنجاری های بدن، حرکات اصلاحی
  • نچرال
  • نکات اصولی ورزش
  • نکات تمرینی
  • ویدیو
fitnesspersian
  • مقالات آموزشی
  • طراحی برنامه تمرین
  • برنامه تغذیه
  • مشاوره فیتنس
  • پرسنال ترینینگ
شبکه‌های اجتماعی ما
پرداخت ایمن با زرین پال
  • مقالات آموزشی
  • طراحی برنامه تمرین
  • برنامه تغذیه
  • مشاوره فیتنس
  • رزرو 10 جلسه تمرین
پرداخت ایمن با زرین پال
شبکه‌های اجتماعی ما
لوگو فیتنس پرشین

طراحی و پیاده سازی سایت توسط soroush_sajedinia@

تمامی حقوق این وب سایت برای فیتنس پرشین محفوط است

ورود ×
کد تایید
لطفاً کد تأیید ارسال شده به را تایپ کنید
ارسال
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
ورود با کد تایید
ارسال مجدد کد تایید(00:30)
حساب کاربری ندارید؟
عضویت
ارسال مجدد کد تایید(00:30)
بازگشت به صفحه ورود
ارسال مجدد کد تایید (00:30)
بازگشت به صفحه ورود

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید

آموزش حرکات

حرکات سرشانه

حرکات سینه

حرکات جلو بازو

حرکات پشت بازو

حرکات زیربغل و پشت

حرکات کول

حرکات ساعد

حرکات شکم و میان تنه

حرکات چهار سر ران

حرکات باسن

حرکات همسترینگ

حرکات ساق پا

حرکات هوازی

حرکات با وزن بدن BW