کتف بالدار چیست؟ نحوه تشخیص، دلایل و آموزش تمرینات اصلاحی کتف بالدار
تمرینات اصلاحی کتف بالدار چگونه انجام می شوند؟ آیا می دانید منظور از کتف بالدار چیست؟ چگونه می توان با کمک تمرینات اصلاحی این عارضه را درمان کرد؟ تاثیر آن بر عملکردهای ورزشی چیست؟ و… عارضه کتف بالی یکی از عارضه هایی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند.
دلایل مختلفی برای بروز این عارضه وجود دارد که بسیاری از آنها تحت کنترل ما نیستند. همانطور که می دانید کتف نقش بسیار مهمی در فرم بدن و حرکت کردن بازوها و شانه ها دارد. بنابراین در صورتی که عارضه کتف بالدار خود را نمایان کرد، باید نسبت به درمان آن اقدام کنید. چرا که ممکن است در آینده مشکلات بسیار جدی برایتان به وجود بیاید. آنچه که قصد داریم در این بخش از فیتنس پرشین به بررسی آن بپردازیم، کتف بالدار و حرکات اصلاحی است که می توان برای پیشگیری و درمان آن انجام داد. تا پایان این بخش همراه ما باشید.
انجام تمرینات اصلاحی کتف بالدار
منظور از تمرینات اصلاحی کتف بالدار چیست؟- کتف بالدار به چه معناست؟
فهرست مطالب این مقاله
تمرینات اصلاحی کتف بالدار تمریناتی هستند که به برطرف کردن این عارضه کمک می کنند. اما قبل از هر چیز بهتر است تا ببینیم کتف بالدار چیست؟ همانطور که می دانید کتف ناحیه ای بین دو تیغه شانه و کمر است. این ناحیه در دو سمت بدن استخوانی برجسته دارد که شما در حالت عادی نیز می توانید آن را لمس کنید. عارضه کتف بالی یا کتف بالدار زمانی به وجود می آید که این استخوان ها از حالت صاف و طبیعی خود خارج شده باشند و کمی قوس پیدا کرده باشند. در نتیجه فرم بدن فرد به گونه ای خواهد شد که باید بگوییم کتف بالدارش نمایان شده است.
تمرینات اصلاحی کتف بالدار یک سری تمرینات ورزشی و البته اصلاحی هستند که به برطرف کردن این ناهنجاری کمک زیادی می کنند. کسانی که با این عارضه روبرو هستند، با تغییر شکل و فرم بدن روبرو می شوند. البته این موضوع به همین یک مشکل ختم نمی شود. بلکه کتف بالدار باعث درد شانه، پشت، کمر و… می شود.
عارضه کتف بالی چگونه به وجود می آید؟
حالا که متوجه شدید منظور از تمرینات اصلاحی کتف بالدار چیست، بهتر است تا به بررسی این موضوع بپردازیم که این عارضه چگونه به وجود می آید؟ عوامل متعددی هستند که باعث بروز این ناهنجاری می شوند. بسیاری از این عوامل به دلیل یک سری عادات غلط به وجود می آیند. به مواردی که در ادامه برایتان مطرح می کنیم، توجه داشته باشید.
حرکات اصلاحی برای کتف بالدار
-
صدمات عصبی
یکی از دلایل بروز عارضه کتف بالی وارد کردن فشار بیش از حد به عصب است. به عنوان مثال زمانی که یک وسیله یا جسم بسیار سنگین را برای مدت طولانی روی قسمت پشت خود نگه دارید، به عصب کتف پشتی فشار زیادی وارد می شود. در نتیجه این موضوع به مرور زمان باعث بروز عارضه کتف بالدار می شود.
-
یک سری عادت های غلط
آیا می دانید از دیگر دلایلی که باعث می شود تمرینات اصلاحی کتف بالدار را انجام دهید چیست؟ یک سری عادات غلط باعث بروز عارضه کتف بالدار می شوند. به طور مثال انجام کارهای روزمره به شیوه ای که باعث وارد شدن آسیب به عصب کتف ها شود. یا ممکن است به دنبال انجام غلط تمرینات ورزشی این عارضه به وجود بیاید.
-
عدم تعادل عضلانی
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود به انجام تمرینات اصلاحی کتف بالدار رو بیاورید، عدم تعادل عضلانی در قسمت عضلات پشت و قفسه سینه است. زمانی که عضلات قفسه سینه سفت باشند، ناخودآگاه شانه ها را به سمت جلو می کشند. این مشکل باعث می شود تا در ناحیه کتف و پشت قوس به وجود بیاید. در نتیجه عارضه کتف بالدار به وجود می آید.
کتف بالدار چگونه تشخیص داده می شود؟
قبل از اینکه به بررسی تمرینات اصلاحی کتف بالدار بپردازیم، بهتر است تا شما را با نحوه تشخیص این وضعیت آشنا کنیم. در صورتی که احساس کردید تیغه شانه تان بیش از حد بیرون زده است، می توانید در مقابل آینه در دو حالت مختلف از خودتان عکس بگیرید. در حالت اول همان گونه که همیشه می ایستید، عکس بگیرید. در حالت دوم سعی کنید قفسه سینه را رو به جلو بیاورید و قسمت ستون فقراتتان را کاملا صاف و بدون هیچ خمیدگی نگه دارید. در این شرایط اگر با کتف بالدار روبرو باشید، متوجه می شوید که ناحیه پشتتان آن طور که باید صاف و بدون انحنا نیست.
نحوه تشخیص کتف بالدار
یکی دیگر از راه های تشخیص کتف بالدار این است که در حالت ایستاده و طبیعی اگر به خود نگاه کنید، متوجه ناهماهنگی شانه هایتان می شوید. بدین ترتیب در قسمت سرشانه احساس می کنید که یکی از شانه هایتان بالاتر از دیگری است. این ناقرینگی به شما می گوید که با عارضه کتف بالی روبرو هستید. علاوه بر آن کسانی که کتف بالدار دارند، زمانی که روی زمین دراز می کشند، شانه هایشان به طور کامل زمین را لمس نمی کند.
به خاطر داشته باشید تشخیص عارضه کتف بالدار تنها به عهده پزشک و فیزیوتراپیست است. بنابراین قبل از دست به کار شدن برای تمرینات اصلاحی کتف بالدار، حتما با پزشک مشورت کنید. زیرا لازم است ضمن تشخیص این عارضه، دلایل آن نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
چرا انجام تمرینات اصلاحی کتف بالدار از اهمیت زیادی برخوردار است؟
آیا به این موضوع فکر کرده اید که چرا انجام تمرینات اصلاحی کتف بالدار از اهمیت زیادی برخوردار است؟ همانطور که کمی پیشتر به این موضوع اشاره کردیم، کتف بالدار تنها در ظاهر شما تغییر ایجاد نمی کند. بلکه به مرور زمان باعث بروز دردهای مزمن و همچنین محدود کردن دامنه حرکتی شما می شود. در صورتی که تمرین برای اصلاح کتف بالدار انجام دهید، قطعا از بروز این مشکلات جلوگیری خواهید کرد. زیرا گاهی اوقات ممکن است به دلیل حاد بودن شرایط بیمار و همچنین مشکلاتی که برای او پیش آمده است، عمل جراحی برای اصلاح این عارضه پیشنهاد شود. در صورتی که شما یک ورزشکار باشید، می توانید با انجام تمرینات اصلاحی کتف بالدار این عارضه را پشت سر بگذارید.
فرم قرار گرفتن سرشانه ها در عارضه کتف بالدار
حرکات اصلاحی کتف بالدار چه حرکاتی هستند؟
ورزشکارانی که با عارضه کتف بالدار روبرو هستند، قطعا در انجام حرکات ورزشی شان با محدودیت هایی روبرو هستند. انجام حرکات اصلاحی کتف بالدار برای این گروه از افراد بیشتر توصیه می شود. زیرا ممکن است تمرین کردن با این عارضه برای آنها مشکلات جدی تری به وجود بیاورد. آیا می دانید تاثیر حرکات اصلاحی برای عملکرد بهتر در تمرین چیست؟ در حقیقت اگر این تمرینات را انجام دهید، به مرور زمان این عارضه را اصلاح کردید و شاهد عملکرد بهتر خود در تمرینات ورزشی شده اید.
آشنایی با حرکات اصلاحی کتف بالدار
تمرینات اصلاحی کتف بالدار، مجموع تمریناتی هستند که شما می توانید با انجام آنها به درمان و برطرف کردن این عارضه بپردازید. کتف بالدار و حرکات اصلاحی آن به هیچ عنوان شما را به زحمت نمی اندازد. فقط کافیست تا انجام این حرکات اصلاحی را در برنامه ورزشی و یا برنامه روزمره خود بگنجانید.
ابتدا متوجه موقعیت شانه های خود شوید
برای انجام تمرین کتف بالدار لازم است تا ابتدا موقعیت شانه های خود را پیدا کنید. ببینید که در حالت خنثی فرم قرار گرفتن شانه هایتان به چه شکل است. این به شما کمک می کند تا در حین انجام تمرینات اصلاحی دچار اشتباه نشوید. ایده آل ترین فرمی که برای شانه ها وجود دارد این است که قسمت بالای کتف به صورت T2 و قسمت ستون فقرات به صورت T4 قرار بگیرد.
حرکات اصلاحی برای کتف بالدار
-
تمرین 1
یکی از تمرینات اصلاحی کتف بالدار این است که شما:
از یک باند استفاده کنید و آن را از قسمت پشت به دور خودتان حلقه کنید. سپس با کمک هر دو بازو تیغه های شانه تان را جمع کنید و در این ناحیه کشش ایجاد کنید تا باند از شما دور شود و آرنج ها کاملا صاف شوند. سپس به موقعیت اول خود برگردید. این تمرین اصلاحی را به دفعات مکرر انجام دهید.
-
تمرین 2
یکی دیگر از تمرینات اصلاحی کتف بالدار این است که شما عضلات قفسه سینه تان را به خوبی تقویت کنید. در انجام این تمرین اصلاحی می توانید از توپ نیز استفاده کنید. بدین صورت که:
روی زمین دراز بکشید و توپ را مستقیما زیر عضلات قفسه سینه تان قرار دهید. در این حالت می توانید از وزن بدن خود برای فشار وارد کردن به توپ استفاده کنید. زانوها باید روی زمین باشند. سپس با فشاری که به توپ وارد می کنید و با کمک دست هایتان به طرفین بروید.
-
تمرین 3
نحوه انجام تمرینی برای اصلاح کتف بالدار که بسیار موثر است بدین صورت است که روی زمین دراز بکشید و از یک وزنه سبک استفاده کنید. وزنه را به آرامی و کاملا کنترل شده به سمت جلو و بالا ببرید. به گونه ای که کاملا در امتداد شانه ها قرار بگیرد. حالا آرنج ها را خم کنید و وزنه را کمی پایین بیاورید. مکث کوتاهی کرده و مجدد این کار را انجام دهید.
-
تمرین 4
یکی دیگر از تمرینات اصلاحی کتف بالدار این است که از یک کش یا تراباند استفاده کنید. اندازه کش را به گونه ای تنظیم کنید که دست هایتان در آن قرار بگیرند و به اندازه عرض لگن باز شوند. بایستید و دست هایتان را پشتتان نگه دارید. کش را به دور دست هایتان بیندازید. حالا باید یکی از پاهایتان را به دیوار بچسبانید و پای دیگر را تا جایی که می توانید باز نگه دارید. بدنتان را به سمت پایی که باز است بکشید و پایین ببرید. پس از تکرار این حرکت اصلاحی، می توانید این کار را برای سمت دیگر بدنتان نیز انجام دید.
-
تمرین 5
از دیگر حرکات اصلاحی کتف بالدار این است که در حالت سجده قرار گرفته و دست هایتان را در قسمت پشت سر بگذارید. حالا تا جایی که می توانید گردن، سر و تنه تان را بالا بیاورید؛ به گونه ای که هم سطح لگن باشد. مکث کنید و سپس به حالت سجده برگردید. این تمرین را مجدد انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید