تغذیه و تمرینات بدنسازی مناسب انواع تیپ بدنی خانم ها را بشناسید
تیپ بدنی هر انسان فقط ظاهر او را توصیف نمی کند؛ بلکه این تیپ بدنی ویژگی های هورمونی، واکنش سیستم ایمنی بدن به غذاها و… را نیز توصیف می کند. آیا با انواع تیپ بدنی خانم ها آشنایی دارید؟ آیا می دانید انواع تیپ بدنی بانوان در تمرینات بدنسازی و ورزشی آنها چه تاثیراتی دارد؟ به طور کلی اگر شما بخواهید بدنسازی را شروع کنید و به سمت فیتنس شدن پیش بروید، مربی برای تنظیم برنامه بدنسازی شما، به تیپ بدنی تان نیز توجه می کند. زیرا تیپ بدنی یکی از مهمترین فاکتورهایی است که ویژگی های بدن شما را تعریف می کند و به مربی می گوید که شما در انجام چه تمریناتی ضعیف تر هستید و برای انجام چه تمریناتی قوی تر عمل می کنید؟ ما در این بخش می خواهیم شما را با انواع تیپ بدنی و ویژگی های آن آشنا کنیم. همچنین به تمرینات مناسب برای انواع استایل بدنی برای خانم ها اشاره خواهیم داشت. با ما همراه باشید.
انواع تیپ بدنی خانم ها را بشناسید
آشنایی با انواع تیپ بدنی خانم ها و ویژگی های هر کدام از آنها
فهرست مطالب این مقاله
هر خانمی تیپ بدنی مخصوص خودش را دارد. به همین علت در تمرینات بدنسازی نمی توان هیچ دو نفری را با یکدیگر مقایسه کرد. در واقع انواع تیپ بدنی بانوان معرف و گویای توانایی های جسمانی آنها است. مربی با بررسی تیپ بدنی، تمرینات بدنسازی را طراحی و تنظیم می کند. زیرا همانطور که در بخش ابتدایی به این موضوع اشاره کردیم، این استایل و تیپ بدنی به مربی کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت شما را شناسایی کند. حال بهتر است تا با انواع تیپ بدنی بانوان و ویژگی های هر یک از آنها آشنا شویم تا این موضوع را بهتر درک کنیم.
-
تیپ بدنی اکتومورف بانوان و ویژگی های آن
یکی از انواع تیپ بدنی خانم ها، تیپ اکتومورف است. به طور کلی این افراد دارای وزن پایینی هستند و استخوان بندی ضعیف طوری دارند. همچنین شما می توانید لاغری را به وضوح در ظاهر آنها ببینید. معمولا سوخت و ساز بدنی این افراد بسیار بالاست. به همین علت آنها اشتهای زیادی دارند اما به دلیل همین سوخت و ساز بالا وزن شان کم است. همین موضوع باعث شده تا این دسته از خانم ها از اندام خود رضایت نداشته باشند. از بارزترین ویژگی این تیپ بدنی در خانم ها، کوچک بودن قفسه سینه و باسن است. همچنین بدن آنها بسیار باریک و لاغر دیده می شود. این افراد بسیار پر انرژی هستند و بدنشان چربی کمی دارد. آنها برخلاف اشتهای بالایی که دارند، زود و آسان سیر می شوند و به سختی وزن اضافه می کنند. همچنین ماهیچه سازی در بدن این افراد بسیار ناچیز است. به همین علت آنها بسیار لاغر و باریک دیده می شوند.
-
تیپ بدنی اندومورف بانوان و ویژگی های آن
اندومورف یکی دیگر از انواع تیپ بدنی خانم ها است. این نوع تیپ بدنی دقیقا در تضاد با تیپ بدنی اکتومورف ها می باشد. از بارزترین ویژگی های خانم هایی که تیپ بدنی اندومورف دارند می توان به ظاهر بزرگ، میزان چربی بدن زیاد و ماهیچه ناچیز اشاره کرد. معمولا خانم هایی که این تیپ بدنی را دارند، به دنبال کاهش وزن چربی سوزی هستند. زیرا کاهش وزن برای این افراد بسیار دشوار می باشد. بانوانی که تیپ بدنی اندومورف دارند، به سادگی خسته می شوند و تحمل تمرینات سخت و پرفشار را ندارند. همچنین برنامه غذایی و اشتهای آنها بسیار بی نظم است و اصلا ثبات ندارد. یعنی به طور دقیق نمی توان گفت که آیا این افراد اشتهای خوبی دارند یا پراشتها هستند؟! به همین علت اغلب در رژیم های غذایی شان ناکام می مانند و رژیم را در نیمه های راه رها می کنند. از آنجایی که این دسته از بانوان درشت اندام هستند، وعده های غذایی سنگینی را برای خود انتخاب می کنند و میان وعده هایشان بیشتر سَبک غذاهای سبُک تر را دارد. همانطور که در ابتدا نیز به این موضوع اشاره کردیم، درصد ماهیچه در بدن این افراد بسیار ناچیز است؛ اما در عوض توده چربی بسیار زیادی در بدن آنها وجود دارد.
هر تیپ بدنی ویژگی های مخصوص به خودش را دارد
-
تیپ بدنی مزومورف بانوان و ویژگی های آن
از دیگر انواع تیپ بدنی خانم ها، مزومورف است. بانوانی که از این تیپ بدنی برخوردار هستند، برخلاف دو مورد قبلی، دارای وزن مناسب و اندام ایده آلی می باشند. معمولا این افراد استخوان بندی درشتی دارند و درصد چربی در بدنشان پایین است. ساختمان بدنی این افراد به طور کلی متقارن است و سرشانه های پهن تری دارند. همچنین کمر آنها بسیار باریک است و لگن شان پهن می باشد. این تیپ بدنی دقیقا همان تیپ بدنی ساعت شنی معروف است که همه به دنبال آن هستند. همانطور که می دانید فرم بدنی ساعت شنی یکی از محبوب ترین استایل بدنی در بین خانم ها است. این افراد به راحتی می توانند چربی بسوزانند و بدنشان برای ماهیچه سازی مستعد است. در تغذیه آنها تعادل برقرار است و آنها تعادل را در خوردن غذا حفظ می کنند. به همین علت اگر مربی برای آنها رژیم غذایی ورزشی تنظیم کند، به راحتی می توانند به رژیم خود پایبند باشند.
آشنایی با سبک تمرینات و رژیم غذایی مخصوص انواع تیپ بدنی خانم ها
حال که با انواع تیپ بدنی خانم ها و ویژگی هر کدام از آنها آشنا شدید، بهتر است تا ببینیم هر تیپ بدنی باید چه تغذیه ای داشته باشد و تمرینات بدنسازی آنها چگونه است؟ همانطور که متوجه شدید هر سه تیپ بدنی دارای نقاط ضعف و قوت مخصوص خودشان هستند. به همین علت برنامه تغذیه و تمرین کاملا باید متناسب با تیپ بدنی بانوان تنظیم شود. به طور مثال خانم هایی که از استایل بدنی اندومورف برخوردار هستند، هیچ گاه نمی توانند یک رژیم لاغری سفت و سخت بگیرند. زیرا حجم بالای توده چربی در بدن آنها اجازه پایبند بودن به رژیم را نمی دهد. بنابراین برای هر تیپ تمرین و تغذیه مخصوص طراحی می شود.
تیپ بدنی اندومورف ها
-
تغذیه و تمرین تیپ بدنی اکتومورف ها
بانوانی که تیپ بدنی اکتومورف دارند، می توانند تمرین های سنگینی را داشته باشند. این افراد می توانند تمرین هایشان را 5 الی 10 بار تکرار کنند. از آنجایی که بانوان با تیپ بدنی اکتومورف به دنبال افزایش وزن و ماهیچه سازی هستند، تایم استراحت آنها طولانی تر است. زیرا اگر زمان استراحت آنها کوتاه باشد، وزن گیری با مشکل روبرو می شود. برای این افراد ورزش های هوازی اصلا توصیه نمی شود و آنها می توانند با استفاده از وزنه های ترکیبی تمرین کنند. بنابراین حالت کلی تمرینات بدنسازی این تیپ بدنی از خانم ها به این صورت است. البته تنظیم و طراحی تمرین بدنسازی کاملا به عهده مربی می باشد.
در خصوص تغذیه بانوانی که تیپ بدنی اکتومورف دارند باید بگوییم این افراد باید حتما از غذاهای پرکالری استفاده کنند. زیرا به افزایش وزن نیاز دارند. تغذیه این افراد باید به گونه ای باشد که متابولیسم بدن آنها تنظیم شود. البته این موضوعی است که مربی حتما آن را در نظر می گیرد و بر اساس آن رژیم غذایی را تنظیم می کند. تیپ بدنی اکتومورف یکی از انواع تیپ بدنی خانم ها است که حتما باید تغذیه آنها غنی از مصرف مواد غذایی همچون بادام، بادام زمینی، شیر و… باشد. در حالت کلی باید بگوییم این افراد در تغذیه خود آزاد هستند و می تواند هر چه که دلشان خواست بخورند. البته تغذیه آنها باید دست کم شامل 50 الی 60 درصد از کربوهیدرات ها باشد.
مزومورف ها اندامی ایده آل دارند
-
تغذیه و تمرین تیپ بدنی اندومورف ها
همانطور که می دانید اندومورف یکی از انواع تیپ بدنی خانم ها است که وزن بالا و چربی بالا از جمله اصلی ترین ویژگی های آنها می باشد. به همین علت این افراد باید تا جایی که امکان دارد، تمرینات هوازی انجام دهند. برای اینکه چربی های اضافه در بدن این افراد سوزانده شود، باید از وزنه های ترکیبی استفاده کنند. معمولا هر تمرین بدنسازی را باید 15 بار تکرار کنند و بین هر ست 30 تا 45 ثانیه استراحت داشته باشند.
در خصوص تغذیه این افراد باید بگوییم از آنجایی که ممکن است این دسته از خانم ها، رژیم شکنی کنند، باید تغذیه و رژیم غذایی آنها شیب ملایمی داشته باشد. 30 الی 40 درصد تغذیه شان باید شامل انواع کربوهیدرات ها باشد و مصرف میوه جات و سبزیجات به مقدار فراوان در رژیم غذایی آنها وجود داشته باشد. این افراد باید روزانه مقدار زیادی آب بنوشند تا جلوی اشتهای کاذب آنها گرفته شود. همچنین در روز باید سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده سبک داشته باشند. این افراد هرگز نباید مصرف چربی را به طور کامل قطع کنند. بلکه باید با توجه به توصیه های مربی در رژیم غذایی خود مصمم باشند و هرگز رژیم شکنی نکنند. البته مربی حتما ویژگی و تیپ بدنی این خانم ها را در نظر می گیرد و آن را به گونه ای تنظیم می کند که برای بدن این تیپ از خانم ها ضرری نداشته باشد. البته خوب است تا به این نکته اشاره کنیم که رعایت تعادل بین تغذیه و تمرین برای این تیپ بدنی از خانم ها اهمیت بسیار ویژه ای دارد.
-
تمرین و تغذیه تیپ بدنی مزومورف
همانطور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم، مزومورف یکی از انواع تیپ بدنی خانم ها است که وزن مناسب و ایده آل از جمله ویژگی های آن ها می باشد. این افراد می توانند هر تمرین را 8 الی 12 بار تکرار کنند و حدودا بین هر تمرین یک دقیقه استراحت داشته باشند. این افراد باید بین انجام تمرینات هوازی و قدرتی تعادل را برقرار کنند تا تناسب اندام شان برهم نخورد. البته مربی با توجه به هدف این افراد از بدنسازی و همچنین سایر ویژگی های بدنی آنها، برنامه تمرینی را تنظیم و طراحی می کند. اما در حالت کلی سبک تمرین آنها باید به این صورت باشد.
در خصوص تغذیه و رژیم غذایی مزومورفی ها باید بگوییم این افراد باید بین 40 تا 60 درصد کربوهیدرات مصرف کنند. وعده غذایی این افراد باید در حد تعادل باشد. همچنین باید برای حفظ ماهیچه هایشان، کالری مناسبی را دریافت کنند. بنابراین تغذیه مزومورفی ها باید غنی از پروتئین باشد . به خاطر داشته باشید این افراد باید برای حفظ تناسب اندام، اعتدال را در تغذیه و تمرینشان رعایت کنند و حتما از توصیه های مربی استفاده نمایند.
تغذیه و تمرین مناسب با تیپ شخصیتی خود را داشته باشید
سخن پایانی
ما در این بخش به معرفی انواع تیپ بدنی خانم ها پرداختیم و ویژگی های هر کدام از تیپ های بدنی را برای شما عنوان کردیم. همچنین در خصوص نوع تغذیه و تمرین هر کدام از تیپ های بدنی اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دادیم. به خاطر داشته باشید برای رسیدن به هدف و نتیجه از ورزش و تغذیه، باید یک سری جزئیات مهم در نظر گرفته شود. شناخت تیپ بدنی و ویژگی های آن نیز بخشی از این جزئیات مهم به حساب می آید. بنابراین بهتر است تا برای رسیدن به موفقیت، حتما از مربی خود بخواهید تا با شناخت دقیق تیپ بدنی و ویژگی های شما، برنامه تمرین و تغذیه ای را برایتان طراحی کند که شما قادر به انجام آن باشید.
دیدگاهتان را بنویسید