چگونه مربی (فیتنس/ باشگاه/ بدنسازی) شویم؟ مراحل گرفتن کارت مربیگری
مراحل گرفتن کارت مربیگری فیتنس چیست؟ آیا شما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که روزی یک مربی حرفه ای شوید؟ آیا می دانید برای مربی شدن باید چه پروسه ای را طی کنید؟ اگر تا به حال به این موضوع فکر نکرده اید و یا گمان می کنید، صلاحیت مربی شدن را ندارید با ما تا پایان این بخش همراه باشید. چرا که پس از مطالعه این مقاله، قطعا می توانید به دنبال رویاها و اهدافتان بروید. مربیگری برخلاف آنچه که در باور عموم نقش بسته است، یک حرفه و یک شغل کاملا تخصصی است. اما این تخصص را صرفا مدرک و یا کارت مربیگری تعریف نمی کند. بلکه لازم است تا یک مربی از هر نظر برای این کار آماده باشد. آنچه که در ادامه به بررسی آن می پردازیم، مراحل گرفتن کارت مربیگری و مربی شدن است.
مراحل گرفتن کارت مربیگری درجه 3
آمادگی جسمانی پیش نیاز تمام رشته های ورزشی است
فهرست مطالب این مقاله
مراحل گرفتن کارت مربیگری در ایران پروسه چندان پیچیده ای ندارد. اما اگر می خواهید در این کار موفق و حرفه ای باشید، لازم است تا یک سری موارد مهم را رعایت کنید. شاید برایتان جالب باشد تا بدانید با گسترش استفاده مردم از اینترنت و فضای مجازی، در هر خانواده یک مربی فیتنس حضور دارد! بسیاری از افراد صرفا با خواندن چند مطلب و تجربه کمی که از ورزش دارند، به دیگران راهکار ارائه می دهند و یا اصولی و غیر اصولی بودن کارشان را تذکر می دهند. اما چنین چیزی صحیح نیست. مراحل گرفتن کارت مربیگری در ایران قبل از هر چیز به علم و تخصص نیاز دارد. در خصوص علم و تخصص لازم برای مربی شدن در ادامه توضیحاتی به شما ارائه خواهیم داد. در اینجا به بررسی مراحل مربیگری می پردازیم.
برای گرفتن کارت مربیگری ابتدا لازم است تا شما در دوره آموزش آمادگی جسمانی شرکت کنید. این دوره به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می شود و شما می توانید به راحتی در این دوره شرکت کنید. برای شرکت در این دوره نیازی نیست تا شما از قبل آمادگی جسمانی و سابقه فعالیت ورزشی داشته باشید. البته اگر آمادگی بدنی شما در حد بالا باشد، این یک مزیت است. گذراندن دوره آمادگی جسمانی، اولین مرحله از مراحل گرفتن کارت مربیگری در ایران است. به طور کلی آمادگی جسمانی پایه و بیسیک شروع هر ورزش و یا کسب تخصص در رشته های ورزشی مختلف است. و اما پس از دریافت مدرک آمادگی جسمانی…
شرکت در دوره های آمادگی جسمانی
مراحل گرفتن کارت مربیگری در ایران
همانطور که متوجه شدید اولین مرحله از مراحل گرفتن کارت مربیگری، گذراندن دوره آمادگی جسمانی و دریافت مدرک آن است. پس از آن شما می توانید با ثبت نام در سایت فدراسیون ورزشی، برای گرفتن کارت مربیگری درجه 3 اقدام کنید. در این مرحله نیازی نیست که شما بدن ورزیده ای داشته باشید و یا از سابقه ورزشی درخشانی برخوردار باشید. با وجود اینکه دو فاکتور ذکر شده جزو شرایط گرفتن کارت مربیگری نیست، اما برخورداری از آن برای شما یک مزیت عالی است. پس از ثبت نام در دوره مربیگری درجه 3 کلاس های تئوریک به صورت حضوری و غیر حضوری برای شما برگزار خواهد شد و سپس باید در کارگاه های آموزشی شرکت کنید.
مراحل گرفتن کارت مربیگری درجه 3 در ایران با آزمونی که شما به صورت تئوری و عملی می دهید، به پایان می رسد. البته باید امتیازی که در آزمون کسب می کنید، به حد نصاب برسد. پس از آن ظرف 2 ماه کارت مربیگری درجه 3 برایتان صادر می شود و می توانید فعالیت خود را در باشگاه های ورزشی و یا به صورت آزاد شروع کنید.
مدارک و شرایط دریافت کارت مربیگری درجه 3
در بخش قبلی مراحل گرفتن کارت مربیگری درجه 3 را برایتان مطرح کردیم. حالا باید بدانید که برای دریافت این کارت چه شرایط و چه مدارکی نیاز دارید. به موارد زیر توجه کنید.
- حداقل سن برای شرکت در دوره مربی گری درجه 3 بدنسازی 20 سال می باشد.
- اصل شناسنامه و اصل کارت ملی به همراه کپی برابر اصل آنها
- اصل و کپی برابر اصل کارت پایان خدمت برای آقایان
- اصل آخرین مدرک تحصیلی متقاضی (حداقل مدرک دیپلم)
- بیمه ورزشی
- مدرک آمادگی جسمانی
- 2 قطعه عکس پرسنلی
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه
- اصل گواهی عدم اعتیاد
چگونگی دریافت آنلاین بیمه ورزشی و کارت خدمات درمانی
یکی از مدارک و مراحل گرفتن کارت مربیگری درجه 3 در ایران این است که شما بیمه ورزشی داشته باشید. برای صدور بیمه ورزشی به صورت آنلاین و کارت خدمات درمانی می توانید به سایت فدراسیون پزشکی ورزشی مراجعه کنید. به یاد داشته باشید دریافت این کار و بیمه ورزشی جزو یکی از موارد الزامی به حساب می آید. بنابراین قبل از اقدام برای گرفتن کارت مربیگری درجه 3، درجه 2 و یا حتی درجه 1 حتما بیمه ورزشی و کارت خدمات درمانی خود را دریافت کنید.
مزایای دریافت مدرک مربیگری درجه 3
پس از اینکه مراحل گرفتن کارت مربیگری درجه 3 را سپری کردید یک سری مزایا شامل حالتان می شود. اما قبل از هر چیز باید به این موضوع اشاره کنیم که مدرکی که شما در ایران دریافت می کنید، در بعضی از کشورها قابل قبول است و در برخی دیگر خیر. بنابراین اگر قصد دارید از طریق مربیگری مهاجرت کنید، باید به این موضوع توجه داشته باشید. علاوه بر این موضوع، موارد دیگری نیز شامل حالتان می شود که به شرح زیر هستند:
امکان دریافت کارت مربیگری درجه 2 و پس از آن درجه 1 برایتان فراهم می شود.
می توانید در باشگاه ورزشی به عنوان مربی فعالیت کنید.
می توانید باشگاه تاسیس کنید و فعالیت خود را به صورت گسترده تر ادامه دهید.
آیا دریافت کارت مربیگری برای شروع یک فعالیت حرفه ای کافی است؟
همانطور که متوجه شدید مراحل گرفتن کارت مربیگری پیچیده و یا سخت نیست. بنابراین شما می توانید به سادگی و با رعایت شرایط و قواین این کارت را دریافت کنید. موضوعی که از اهمیت بالا برخوردار است، علم و تخصص شماست. شاید این جزو شرایط و مراحل گرفتن کارت مربیگری نباشد، اما در حقیقت یک اصل مهم است. برای درک بهتر این موضوع مثالی را برایتان عنوان می کنیم. فرض کنید شخصی به سادگی توانسته گواهینامه رانندگی دریافت کند. اما مهارت کافی برای رانندگی در جاده های مختلف را ندارد. حال قضاوت با شماست. آیا این شخص می تواند بدون خطر و بدون حادثه آفرینی رانندگی کند؟ قطعا خیر! درست است که داشتن گواهینامه شرط مهمی برای رانندگی کردن است، اما این مدرک هرگز به مهارت های شما اضافه نمی کند.
دریافت کارت مربیگری
در خصوص گرفتن کارت مربیگری نیز این موضوع صدق می کند. شخصی که قصد دارد مربی شود و به یک سری افراد دیگر ورزش کردن را آموزش دهد، باید علم و تخصص و همچنین آگاهی کافی داشته باشد. به طور کلی یک ورزشکار قبل از اینکه بخواهد ورزش کند، باید در مورد آناتومی بدن و همچنین عضلات و ماهیچه ها، نحوه انجام اصولی حرکات ورزشی، نحوه درگیر کردن عضلات و… علم و تخصص کسب کند. کسب علم و دانش ورزشی فقط محدود به شخصی که قصد گرفتن کارت مربیگری را دارد، نمی شود. بلکه کسانی که به سلامت اندامشان اهمیت می دهند، می توانند مطالعه داشته باشند و علم و آگاهی شان را بالا ببرند.
کسب علم و اطلاعات ورزشی بهتر است قبل از سپری کردن مراحل گرفتن کارت مربیگری باشد یا پس از آن؟
همانطور که متوجه شدید کسی که می خواهد مراحل گرفتن کارت مربیگری را طی کند، باید در کنار آن علم و تخصصش را نیز بالا ببرد. اما قبل از گرفتن مدرک یا پس از آن؟ در حقیقت کسب علم و دانش در این زمینه باید به صورت مستمر و همیشگی باشد. فرقی ندارد که شما قصد داشته باشید یک مربی حرفه ای باشید یا یک ورزشکار حرفه ای! در هر صورت خوب است تا با آناتومی بدن خود آشنا شوید و بهتر روی آن کار کنید. در این صورت است که می توانید به خوبی به اهدافتان برسید. کسب دانش و اطلاعات ورزشی برای مربی ورزش در هر رشته ای، ضروری است. یک مربی باید به خوبی با اصول انجام حرکات ورزشی و سایر اطلاعات مربوط به آن آشنایی داشته باشد. در این صورت است که می تواند به افرادی که برای ورزش به او مراجعه می کنند، علم و اطلاعات صحیحی بدهد.
به خاطر داشته باشید اگر در کنار سپری کردن مراحل گرفتن کارت مربیگری، مقالات ورزشی از منابع معتبر را مطالعه کنید و یا در دوره های تخصصی که برگزار می شود، شرکت کنید قطعا حس بهتری نسبت به خودتان پیدا می کنید. چرا که شما به عنوان یک مربی و یا یک ورزشکار، باید با آناتومی بدن خود و فعالیت های ورزشی که انجام می دهید، آشنایی کامل داشته باشید. تاکید ما همیشه بر این بوده که هیچ گاه از کسب علم و دانش ورزشی دست نکشید و همیشه در جستجوی اطلاعات صحیح و به روز باشید.
برای دریافت کارت مربیگری نیاز به تحصیلات مربوطه است؟
همانطور که تا به اینجا اشاره داشتیم مراحل گرفتن کارت مربیگری پیچیدگی خاصی ندارد و شما می توانید با ثبت نام در یکی از فدراسیون هایی که به رشته مورد علاقه تان مربوط است، کارت مربیگری دریافت کنید. اگر سایت رسمی فدراسیون آمادگی جسمانی و فدراسیون پرورش اندام را بررسی کنید، می توانید به سادگی رشته مورد علاقه تان و سایر جزئیات و شرایط را انتخاب کنید. ممکن است قبل از مراجعه به سایت رسمی فدراسیون با این چالش روبرو شوید که آیا باید تحصیلات مربوط به رشته ورزشی و تربیت بدنی داشته باشیم؟ در پاسخ باید بگوییم خیر.
در صورتی که در یکی از رشته های مربوط به تربیت بدنی تحصیل کرده باشید، قطعا اطلاعات و آگاهی تان در مسیر مربی شدن بالا می رود. همانطور که اشاره داشتیم پس از سپری کردن مراحل گرفتن کارت مربیگری و دریافت کارت، تازه مسیر شما شروع می شود. یک مربی ورزشی همیشه باید از نظر سطح علم، دانش و آگاهی به روز باشد. علم پویاست و همیشه در حال تغییر و تحول می باشد. بنابراین لازم است تا برای تبدیل شدن به یک مربی حرفه ای و متخصص همواره اطلاعات خود را به روز نگه دارید.
انواع درجه بندی کارت مربیگری
یکی از مراحل گرفتن کارت مربیگری و موضوعاتی که باید قبل از مراجعه به سایت فدراسیون با آن آشنا باشید، انواع درجه بندی کارت مربیگری است. در هر رشته و هر زمینه ای باید این را بدانید که کارت مربیگری بدنسازی به ترتیب درجه 3، درجه 2، درجه 1 و بین المللی است.
حدود 2 سال بعد از اینکه کارت مربیگری درجه 3 خود را دریافت کردید می توانید برای کارت مربیگری درجه 2 اقدام کنید. برای دریافت کارت مربیگری درجه 2 لازم است تا در کلاس ها و دوره ها شرکت کرده و سپس آزمون عملی و تئوری را پاس کنید.
3 سال پس از دریافت کارت مربیگری درجه 2 می توانید برای درجه 1 اقدام کنید. توجه داشته باشید که هنگام ثبت نام و انتخاب دوره مورد نظر در سایت رسمی فدراسیون، حتما باید درجه بندی را مشخص کنید و مدارک مربوطه را ارائه دهید. همچنین کارت مربیگری بین المللی توسط IFBB یا فدراسیون بین المللی صادر می شود.
سوالات متداول
کجا ثبت نام دوره های مربیگری فیتنس و بدنسازی را انجام دهیم؟
با مراجعه به سایت رسمی فدراسیون آمادگی جسمانی و فدراسیون پرورش اندام می توانید ثبت نام خود را به طور کامل انجام دهید.
برای دریافت کارت مربیگری باید اندام عضلانی و فیت داشته باشیم؟
داشتن یک بدن ورزیده و استایل زیبا قطعا شایسته یک مربی بدنسازی و فیتنس است. اما برای سپری کردن دوره مربیگری و دریافت مدرک این موضوع الزام ندارد.
آیا بلافاصله پس از دریافت مدرک می توانیم فعالیت خود را شروع کنیم؟
از نظر قانونی و رسمی بله؛ اما این را در نظر داشته باشید که یک مربی قبل از هر چیز باید وجدان کاری و علم و اطلاعات صحیح داشته باشد. در نظر داشته باشید شاگردان شما در مسیر فیتنس و سلامت به شما اعتماد کرده اند.
آیا بدون داشتن مدرک مربیگری می توان در باشگاه فعالیت کرد؟
از نظر قانونی خیر.
مزایای کسب علم و اطلاعات کافی در ورزش چیست؟
با وجود اینکه در این بخش شما را با مراحل گرفتن کارت مربیگری آشنا کردیم، اما لازم است تا بدانید کسب علم و دانش ورزشی موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کافی داشته باشید. در این صورت می توانید با اتکا بر علم و دانشتان فعالیت حرفه ای داشته باشید. مزایای کسب علم و دانش ورزشی چیست؟
- شناخت کامل آناتومی بدن
- آشنایی با اصول صحیح انجام حرکات ورزشی
- پیشگیری از آسیب های ورزشی
- بالا بردن عملکردهای ورزشی
- برخورداری از اطلاعات به روز و جدید
علاوه بر این موارد باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که حتی اگر شما قصد مهاجرت داشته باشید و مدرکی که از ایران دریافت کرده اید برای کشور مقصد قابل قبول نباشد، با اتکا بر علم و دانشتان می توانید بدون هیچ مشکلی مجدد در کشور مقصد آزمون دهید و مدرک دریافت کنید. بنابراین همیشه باید علم و آگاهی خود را در سطح بالا نگه دارید.
دیدگاهتان را بنویسید