تاثیر حرکات اصلاحی برای عملکرد بهتر در تمرین چیست؟
ممکن است بعضی از افراد نتوانند تمرینات ورزشی شان را به درستی انجام دهند. آیا میدانید چرا؟ بعضی از مشکلات فیزیولوژیکی مانند قوز، پای پرانتزی، گودی کمر و… اجازه انجام صحیح تمرینات را نمی دهند. به همین علت برای اینکه در ابتدا این مشکلات برطرف شود تا بتوان کیفیت زندگی و تمرینات ورزشی را بالا برد، به حرکات اصلاحی نیاز است. حرکات اصلاحی برای عملکرد بهتر در تمرین مجموعه ای از حرکات هستند که به افراد کمک می کنند تا بتوانند به کیفیت زندگی شان بهبود ببخشند و در انجام کارهای عادی و روزمره شان به مشکل برنخورند.
ما در این بخش تصمیم داریم تا به طور کامل در خصوص حرکات اصلاحی و تاثیر آنها بر روی تمرینات ورزشی صحبت کنیم. پس اگر مایلید تا در این خصوص اطلاعات مفیدی کسب کنید، بهتر است تا پایان این بخش همراه ما باشید.
الگوهای حرکتی نامناسب
انجام حرکات اصلاحی شامل حال چه کسانی می شود؟
فهرست مطالب این مقاله
همانطور که در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم، بعضی از افراد به صورت فیزیولوژیکی ناهنجاری های جسمی دارند. این ناهنجاری ها گاهی اجازه انجام صحیح تمرینات ورزشی را به افراد نمی دهد به همین علت ممکن است افراد بعد از مرور زمان، سلامتی خود را از دست بدهند و مشکلات و آسیب های بیشتری برای آنها به وجود بیاید. برای اینکه این افراد در حین تمرینات ورزشی با چنین آسیب ها و مشکلاتی روبرو نشوند، باید یک سری حرکات اصلاحی انجام دهند تا در ابتدا مشکلات فیزیولوژیکی شان را برطرف کنند.
به خاطر داشته باشید که حرکات اصلاحی کاملا متناسب با وضعیت جسمانی فرد، انجام می شوند. بنابراین تمام افراد نمی توانند از یک برنامه مشخص استفاده کنند تا در تمرینات ورزشی شان، عالی باشند و پیشرفت کنند. اما شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اصلا چه کسانی باید این حرکات را انجام دهند و علت آن چیست؟ گروه هایی که در ادامه برای شما عنوان می کنیم، همگی افرادی هستند که باید برای بهبود عملکرد ورزشی، حرکات اصلاحی انجام دهند.
- گروه اول کسانی هستند که مشکلات آنها مادرزادی است و یا در حین تمرین و ورزش دچار آسیب های جسمی شده اند. این افرا از مشکلات شان کاملا آگاه هستند و به خوبی می دانند که چرا چنین آسیبی را در بدن خود دارند.
- گروه دوم کسانی هستند که مشکلات و ناهنجاری های بسیار خفیفی دارند. گاهی اوقات ممکن است این دسته از افراد حتی خودشان نیز نسبت به نابهنجاری هایی که دارند بی اطلاع باشند و شاید آن را در حد یک مشکل جدی نگیرند. به عنوان مثال افراد زیادی هستند که مشکل افتادگی شانه دارند. این افراد وجود چنین مشکلاتی را جدی نمی گیرند و بعدها در تمرینات ورزشی با مشکل روبرو می شوند.
گروه سوم کسانی هستند که هیچ مشکلی ندارند و وضعیت جسمی آنها در سلامت کامل است. این گروه از این جهت به حرکات اصلاحی نیاز دارند که به چنین مشکلات و آسیب هایی دچار نشوند. و یا در واقع برای پیشگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی، حرکات اصلاحی را انجام می دهند.
حال که با سه گروه از کسانی که به تمرینات اصلاحی نیاز دارند آشنا شدید، بهتر است تا بگوییم معدود افرادی هستند که در گروه سوم قرار داشته باشند. بیشتر کسانی که به این تمرینات و حرکات نیاز دارند، جزو گروه دوم می باشند. یعنی مشکلات آنها بسیار خفیف است و خودشان از وجود چنین مشکلاتی اطلاعی ندارند. حال بهتر است تا با این حرکات آشنا شویم و ببینیم که با انجام آنها چه اتفاقی در بدن می افتد.
انجام حرکات اصلاحی زیر نظر کارشناس
وضعیت صحیح بدن چگونه است؟ چرا برخورداری از وضعیت صحیح اهمیت زیادی دارد؟
اگر تا به حال به حالت نشستن، ایستادن و راه رفتن بعضی از افراد توجه کرده باشید، متوجه می شوید که چقدر زیبا و طبیعی این حرکات را انجام می دهند. تقریبا می توان گفت همه می توانند تفاوت فردی که قوز پشت است با فردی که صحیح و اصولی می نشیند را متوجه شوند. حال ممکن است بعضی از افراد حتی توانایی چند دقیقه صحیح ایستادن را نداشته باشند. آیا میدانید چرا این اتفاق می افتد؟
دلیل این اتفاق دقیقا به گروه دوم باز می گردد. کسانی که به مشکلات خفیفی دارند اما از وجود آن بی خبر هستند. عوامل متعددی باعث می شود تا فرم نشستن، ایستادن، راه رفتن و حتی دویدن از حالت اصولی خودش خارج شود و به یک عادت غلط تبدیل شود. این عادت غلط تا جایی پیش می رود که فرد این حرکات را کاملا غیر طبیعی انجام می دهد. در این میان آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که انجام صحیح این حرکات چه کمکی به شما می کند؟ به غیر از شکل ظاهری، راه رفتن، دویدن، نشستن و ایستادن اصولی فواید دیگری نیز برای بدن دارد که شامل موارد زیر می شود:
- مفاصل و استخوان های بدن همگی در سر جای خودشان قرار می گیرند و عضلات بدن می توانند به خوبی رشد کنند.
- از ساییدگی مفاصل و استخوان ها جلوگیری می شود.
- فشار کمتری به رباط ها و مفاصل بدن وارد می شود.
- عضلات به شکل صحیح حرکت می کنند و دچار آسیب نمی شوند.
- عضلات دیرتر دچار خستگی می شوند و توان بیشتری دارند.
- تا حد بسیار بالایی از کشیدگی و پارگی تاندون ها عضلات جلوگیری می شود.
حرکات اصلاحی چگونه باعث بهبود وضعیت بدن و عملکرد بهتر در تمرین می شوند؟
حرکات اصلاحی همگی با دقت و بررسی های پزشکی تعریف شده است. پزشکان ایالات متحده آمریکا با بررسی های دقیق و تمرکز برای اصلاح آسیب های فیزیولوژیکی این حرکات را طراحی کرده اند تا از آن برای اصلاح ناهنجاری های فیزیولوژیکی استفاده شود. در ادامه با چهار مرحله از این حرکات اصلاحی آشنا می شویم.
مرحله اول- مهار
اولین مرحله در حرکات اصلاحی، مهار است. هدف از انجام این مرحله کاهش فعالیت های سیستم عصبی عضلانی است. در واقع این سیستم عضلات را برای فعالیت کردن تحریک می کند. بنابراین در این مرحله با ارزیابی های حرکتی این فعالیت ها و تنش ها تشخیص داده و مهار می شود. برای تشخیص وجود این تنش ها و فعالیت ها از وسایل ساده ورزشی مثل توپ تنیس، فوم رولر و گاهی حتی ماساژ استفاده می شود. در این مرحله حتما بررسی و اظهار نظر یک کارشناس نیاز است.
ترتیب حرکات اصلاحی را رعایت کنید
مرحله دوم- کشش عضله
طویل شدن عضله یا کشش عضله جزو مرحله دوم حرکات اصلاحی است. زمانی که در مرحله اول عضلات آزاد شدند، حال نوبت به انجام حرکات کششی استاتیک می رسد. در این تمرینات چیزی که بیش از همه اهمیت دارد این است که کشش عصبی عضلات به خوبی و درستی انجام شود. بهتر است برای اینکه این کشش ها را به درستی انجام دهید حتما زیر نظر یک فرد متخصص تمرین کنید.
مرحله سوم- فعال کردن عضلات
پس از اینکه دو مرحله قبلی به خوبی انجام شد، حالا نوبت به فعال کردن عضلات می رسد. اگر بخواهیم به زبانی ساده و دور از ابهام هدف این مرحله را توضیح دهیم باید بگوییم در این مرحله شما باید با تمرینات و حرکات اصلاحی، عضلات بدنتان را فعال و تقویت کنید. برای این کار می توانید زیر نظر کارشناس و با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات ورزشی تمرین کنید.
مرحله چهارم- ادغام
در مرحله چهارم و مرحله آخر حرکات اصلاحی شما حتما باید انجام تمرینات را جدی بگیرید و به هیچ وجه آنها را رها نکنید. زیرا در این صورت مجددا به حالت اول باز میگردید و تمامی زحماتی که در سه مرحله قبلی کشیده اید، به هدر می رود. در این مرحله کارشناس ترکیبی از تکنیک های هماهنگی عصب و عضله و هماهنگی بین عضلات را به شما معرفی می کند که با استفاده از این تکنیک ها بتوانید الگوی صحیح حرکت ها را پیدا کنید. این مرحله به نوعی مرحله اصلی درمانگر شما به حساب می آید. حرکات اصلاحی که در این مرحله انجام می دهید، در ابتدا بسیار آهسته و ساده انجام می شوند و سپس طبق نظر کارشناس، شدت و سرعت آنها افزایش پیدا می کند. در این مرحله درمان شما به پایان می رسد.
مزایای حرکات اصلاحی چیست؟
حتما تا به اینجا به خوبی با حرکات اصلاحی آشنا شدید و متوجه شدید که انجام این حرکات چرا اهمیت زیادی دارد. حال بهتر است تا به طور دقیق مزایای این حرکات را برای شما عنوان کنیم تا به طور کامل با عملکرد این حرکات آشنا شوید.
بهبود توانایی های بدن
یکی از اصلی ترین مزایای این حرکات، بهبود توانایی های بدن است. شما با انجام این حرکات و اصلاح حرکات غلط می توانید از توانایی های بدنتان بیشتر استفاده کنید و کارهای روزمره تان را به خوبی انجام دهید.
اصلاح عدم تعادل عضلات
یکی دیگر از مزایای حرکات اصلاحی این است که عدم تعادل عضلات را اصلاح می کند. همانطور که میدانید داشتن تعادل در انجام تمرینات ورزشی اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین علت شما باید بر روی حفظ تعادل خود تمرکز کنید.
بهبود بخشی به الگوهای حرکتی
یکی دیگر از مزایای حرکات اصلاحی این است که به الگوهای حرکتی بهبود می بخشد. کسانی که در راه رفتن، دویدن، نشستن و سایر الگوهای حرکتی خود ضعف هایی دارند، با انجام این تمرینات اصلاحی می توانند این ضعف ها را اصلاح و برطرف کنند.
افزایش انعطاف پذیری
گاهی اوقات ممکن است به دلیل ضعف در انجام الگوهای حرکتی، بدن انعطاف پذیری لازم را نداشته باشد. این موضوع انجام تمرینات و حرکات ورزشی را با مشکل روبرو می کند. به همین علت بهتر است تا برای برطرف کردن این مشکلات، از حرکات اصلاحی کمک گرفته شود. از مزایای دیگر این تمرینات اصلاحی، افزایش انعطاف پذیری بدن است.
بعضی از حرکات اصلاحی با دستگاه های ورزشی انجام می شود
تقویت هماهنگی عصب و عضله
اگر شما یک ورزشکار باشید به خوبی میدانید که هماهنگی عصب و عضله تا چه حد در تمرینات ورزشی اهمیت دارد. یکی دیگر از مزایای حرکات اصلاحی این است که باعث تقویت هماهنگی عصب و عضله می شود.
کاهش خطر آسیب های اسکلتی- عضلانی
یکی دیگر از مزایای حرکات اصلاحی این است که خطر ابتلا به آسیب های اسکلتی- عضلانی را کاهش می دهد. این موضوع می تواند به سلامت بدن کمک کند.
سخن پایانی
ما در این بخش به بررسی اهمیت انجام حرکات اصلاحی برای بهبود عملکرد در تمرین ورزشی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید اصلاح الگوهای حرکتی می تواند عملکرد تمرینات ورزشی را بالا ببرد و علاوه بر آن باعث حفظ سلامتی بدن می شود. ما در این بخش به طور کامل در خصوص مزایای این حرکات و همچنین مراحل انجام آن، توضیحاتی را برای شما ارائه دادیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که انجام حرکات اصلاحی نه تنها در بهبود عملکرد ورزشی، بلکه در بهبود کیفیت زندگی روزمره نیز تاثیر می گذارد.
دیدگاهتان را بنویسید