چگونه به ورزش علاقمند شویم؟
یکی از مهم ترین دغدغههای والدین، عدم تمایل فرزندانشان به انجام فعالیت های ورزشی میباشد، البته کم بودن علاقه به انجام فعالیت های ورزشی، تنها مختص کودکان و نوجوانان نیست. شاید جالب باشد که بدانید علت اصلی وجود اضافه وزن و یا چاقی در بسیاری از افراد، تمایل کم به انجام فعالیت های ورزشی است. مهم ترین نکته در انجام فعالیت های ورزشی، علاقه مند بودن به نوع فعالیت ورزشی می باشد. گاهی اوقات بر اساس صلاح دید مربی و یا محدودیت های دیگر مجبور می شویم فعالیت های ورزشیای را انجام دهیم که هیچ علاقهای به انجام آن ها نداریم؛ برای مثال خیلی از مربی ها برای افرادی که دارای نواقص عضلانی هستند، برنامه های بدنسازی را پیشنهاد می کنند. اگر جزء افرادی هستند که تا الان بدنسازی را تجربه کرده اید، حتما می دانید که ورزش بدنسازی جزء ورزش های فردی و یا اصطلاحا خشک به حساب می آید؛ بنابراین افرادی که علاقه مند به حضور در ورزشهای گروهی هستند، علاقه به آن نشان نمیدهد و اجبار در انجام دادن آن سبب بی میلی در انجام فعالیت های ورزشی میشود.
با این روشها به ورزش علاقمند شوید
فهرست مطالب این مقاله
با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، قصد داریم تا در مورد راهکارهایی صحبت کنیم که با استفاده از آن ها، زمانی که در شرایط ذکر شده قرار گرفتید، بتوانید علاقه خود را به انجام فعالیت ورزشی افزایش دهید.
1. تمرکز بر روی هدف در انجام فعالیت های ورزشی
یکی از مهم ترین عواملی که سبب ادامه دار شدن فعالیت های ورزشی می شود. مشاهده نتایج حاصل از انجام فعالیت های ورزشی است. خیلی از افراد تصور میکنند که همین که در باشگاه های ورزشی حضور داشته باشند، برای کاهش وزن و یا تقویت عضلات آن نها کافی است. این در حالی است که مهم ترین نکته که سبب نتیجه گرفتن شما از انجام فعالیت های ورزشی میشود، انجام درست آنهاست. بنابراین اگر جزء افرادی هستید که علاقه شما به انجام فعالیت های ورزشی کم است، بهتر است زمانی که در باشگاه ورزشی حضور پیدا می کنید، بر روی هدفتان تمرکز کرده و شروع به انجام فعالیت کنید. سستی و عدم انجام درست فعالیت های ورزشی، نه تنها سبب کاهش بیشتر علاقه شما به انجام فعالیت ها خواهد شد، بلکه سبب آسیب به بدن و روحیه شما هم می شود.
2. از فعالیت های ورزشی متنوع استفاده کنید
شاید الان به تشخیص مربی و یا پزشک مجبور هستید که فعالیت ورزشی خاصی را انجام دهید که تمایل تان به انجام آن کمتر از سایر فعالیت های ورزشی است. توصیه ما به شما این است که سخت نگیرد، اگر از نظر مربی ورزشیتان مشکلی ندارد، در کنار انجام فعالیت های ورزشی مشخص خود، فعالیت های ورزشی دیگر را هم انجام دهید. برای مثال اگر جزء افرادی هستید که به هر دلیلی در حال حاضر اجبار به انجام برنامه های بدنسازی دارید، می توانید در کنار آن گه گاهی در ورزش های چون ایروبیک هم شرکت کنید. ایجاد تنوع در انجام فعالیت های ورزشی علاوه بر اینکه سبب افزایش روحیه و حس نشاط و شادابی در شما می شود، همچنین می تواند تا حد زیادی بر روی نتیجه گرفتن و ایجاد تناسب اندام در شما اثر گذار باشد.
3. انتخاب مناسب ترین زمان برای انجام فعالیت های ورزشی
انتخاب زمان مناسب که شرایط روحی و بدنی شما آماده انجام فعالیت های ورزشی باشد، تاثیر بسیار زیادی در افزایش علاقه مندی شما به انجام فعالیت های ورزشی خواهد داشت. حضور در باشگاه های ورزشی با حالت خمودگی و بی حوصلگی نه تنها اثر مثبتی بر ایجاد سلامتی و تناسب اندام شما نخواهد داشت، بلکه سبب می شود تا سریعتر از انجام ورزش دوری و کناره گیری کنید. اگر بهترین زمان بدن شما در عصر و یا شب قرار دارد، خود را ملزم به حضور صبحگاهی برای انجام فعالیت های ورزشی نکیند. از مقایسه خود با دیگران بپرهیزید و این اصل را قبول کنید که بدن شما منحصر به فرد بوده و دارای ویژگی های خاص به خود است.
4. در زمینه ورزشی و سلامتی مطالعه کنید
انسان ذاتا موجودی جستجوگر و کنجکاو است. هر زمان که برای کاری و یا فعالیتی دلیلی قانع کننده پیدا نکند، خواسته و یا ناخواسته آن را رها می کند. اگر به دنبال افزایش علاقه خود و یا فرزندانتان در زمینه ورزشی هستید، به مطالعه در این زمینه بپردازید تا زمانی که در باشگاه ورزشی حضور پیدا کردید، بتوایند با انرژی و انگیزه بیشتری به انجام فعالیت های ورزشی بپردازید. وجود دلایل قانع کننده برای انجام یک کار، انرژی انجام آن را برای ما دو برابر کرده و سبب ایجاد انگیزه در ما خواهد کرد. افزایش اطلاعات در زمینه ی ورزشی زنگ خطری برای ما خواهد بود تا از عواقب نداشتن فعالیت های ورزشی آگاه باشیم و در صورت بروز مشکل عوامل دیگر را مقصر قلمداد نکنیم.
5. داشتن برنامه ورزشی درست در کنار مربی کارشناس در این زمینه
برخی افراد تصورمی کنند که انجام فعالیت های ورزشی، تنها یک تفریح به حساب می آید و به هر نوع سبک و علاقه که بخواهند می توانند آن را انجام دهند. البته ما در اینجا منکر مفرح بودن فعالیت های ورزشی نیستیم. اما نگاه غیر علمی به انجام فعالیت های ورزشی، نه تنها سبب آسیب به عضلات و اندام های افراد خواهد شد، بلکه در طولانی مدت سبب کاهش علاقه افراد به انجام فعالیت های ورزشی می شود. پس در همان ابتدای ورود به باشگاه، با مربی ورزشی خود مشورت کنید و برنامه ورزشی علمی و منظمی را دریافت کنید. انجام فعالیت های ورزشی، اگر در قالب برنامه های علمی و زیر نظر مربی های کارشناس و متعهد باشد. نه تنها به عنوان دارو سبب درمان نواقص افراد می شود، بلکه علاقه مندی افراد به ادامه فعالیت های ورزشی چند برابر می کند. ضمنا توضیه ما به شما این است که اگر با هر شخصی فعالیت ورزشی خود را شروع کردید تا پایان دوره تنها با آن فرد در مورد مسائل مرتبط مشورت بخواهید و از نظر گرفتن از سایر افراد ورزشکار یا مربیان دیگر بپرهیزید و حرفهای برخورد کنید.
نتیجه گیری
علاقه مندی به انجام فعالیت های ورزشی از اهمیت بسزایی در انجام منظم و پیوسته این فعالیت ها دارد. اگر جزء افرادی هستید که تمایل کمی به انجام فعالیت های ورزشی دارید، با رعایت نکاتی می توانید علاقه خود را به انجام فعالیت های ورزشی افزایش دهید. این نکات شامل: انجام علمی این فعالیت ها، تمرکز بر روی هدف خود در ایجاد تناسب اندام و داشتن مطالعه کافی در این زمینه می باشد. در صورت تمایل و نیاز به طراحی برنامه تمرینی و یا برنامه تغذیه میتوانید پس از تکمیل نمودن فرمهای مربوطه از سرویس ها و خدمات فیتنس پرشین بهرهمند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید